Premii de 25 de milioane de dolari pentru oamenii de știință

Data actualizării: Data publicării:
Capture

Giganţii IT din Silicon Valley au acordat premiile Descoperirii, în cadrul unei ceremonii care poate concura cu cele mai strălucitoare festivităţi de la Hollywood. Oamenii de ştiinţă au dorit să arate că meseria de cercetător poate fi la fel de fascinantă şi atrăgătoare ca cea de actor pe marile ecrane.

Festivităţile au avut loc la San Francisco, iar maestru de ceremonii a fost actorul Morgan Freeman, un fan declarat al ştiinţelor exacte. Au fost acordate premii în valoare de 25 de milioane de dolari unor matematicieni, fizicieni şi biologi. Pe scenă a urcat şi Mark Zuckerberg, fondator al iniţiativei de a recunoaşte meritele oamenilor de ştiinţă.

Mark Zuckerberg, fondator Facebook: „Inginerii şi oamenii de ştiinţă împărtăşesc o filozofie comună, aceea că poţi lua orice sistem, îl întelegi mai bine şi îl îmbunătăţeşti. De aceea progresul şi ştiinţa sunt atât de rapide. Le poţi numi chiar... Furioase şi iuţi!”

De la fondarea iniţiativei, în urmă cu cinci ani, au fost acordate premii pentru cercetare în valore totală de 200 de milione de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri