Studiu. Tratament surprinzător în cazul unui accident vascular cerebral

Data actualizării: Data publicării:
paianjen panza palnie

Veninul de păianjen ne poate fi fatal, dar în același timp, ne protejează creierul după un accident vascular cerebral. Oamenii de ştiinţă australieni vor să folosească o anumită proteină din compoziţia acestei substanţe toxice.

paianjen panza palnie

 

Cercetătorii australieni, care au realizat studiul, spun că nu toate veninurile de păianjen sunt benefice. În acest caz, este vorba despre cel de la păianjenul australian cu pânză-pâlnie.

O anumită proteină din compoziţia acestuia blochează apariţia leziunilor după un accident vascular cerebral. O simplă doză administrată în maximum opt ore după atac fereşte ţesuturile cerebrale de distrugere. Iar creierul şi-ar reveni mult mai repede.

Medicii care au făcut descoperirea vor să primească aprobare pentru a comercializa acest tratament promiţător.

Atacul cerebral este a doua cea mai întâlnită cauză de deces, cu peste 6 milioane de morţi anual.

Alte noutăţi din lumea ştiinţei puteți descoperi în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, la  „Jurnalul de Științe”prezentat de Teodora Băloi:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri