DNA extinde ancheta față de Nicolae Păun

Data publicării:
AVIZE VOICU SI PAUN 2 INQUAMPHOTOS

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea 

Actualizare 15:10. Procurorii DNA au dispus extinderea urmăririi penale față de deputatul Nicolae Păun pentru alte două infracțiuni.

Deputat în Parlamentul României, Nicolae Păun deține și calitatea de președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa.

Astfel, anchetatorii îl acuză pe Nicolae Păun de evaziune fiscală în formă continuată și folosirea, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, în formă continuată.

De asemenea, S.C. Niky Scorpion Alcom S.R.L. Este acuzată de evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în formă continuată.

„Din ordonanța prin care s-a dispus extinderea urmăririi penale față de suspecții anterior menționați, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2004 - 2014, suspectul Păun Nicolae, prin intermediul SC Niky Scorpion Alcom SRL și în dauna intereselor acestei firme, a efectuat o serie de tranzacții imobiliare constând în cumpărarea și vânzarea succesivă a două terenuri (unul situat în București, iar celălalt în județul Ilfov), fără a avea o justificare economică (nerentabile și cu implicații asupra creanțelor datorate bugetului de stat).

În final, aceste terenuri au fost achiziționate de suspect la prețuri mai mari decât prețurile la care fuseseră vândute anterior: terenul din București la un preț 10 ori mai mare decât prețul de vânzare, iar terenul din județul Ilfov la un preț de peste aproape 3 ori mai mare.

Astfel, prin plata unor preturi nereale supraevaluate de 10,48 ori, respectiv 2,77 ori aferente achiziției de terenuri, au fost majorate cheltuielile societății Niky Scorpion Alcom, în scopul diminuării masei impozabile și, în consecință, a impozitelor datorate bugetului de stat.

Ca urmare acestor operațiuni, creditul societății SC Niky Scorpion Alcom SRL a fost diminuat cu suma totală de 3.220.000 lei”, precizează DNA.


Nicolae Păun, președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene; schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene; deturnare de fonduri; spălare a banilor; efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite; cumpărare de influență, influențare a declarațiilor, toate în formă continuată.

Citiți și

Mădălin Voicu, pus sub control judiciar pe cauţiune

Mădălin Voicu rămâne cu imunitate. Nicolae Păun poate fi reținut

INTERCEPTĂRI. Detalii din dosarul „Euro pentru romi”

Noi interceptări în dosarul Voicu-Păun: „Fac câțiva ani de pârnaie, când ies dau cu cuțite în gât la procurori”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri