Poliția Capitalei a identificat persoana care a lovit luneta mașinii ministrului D. Barbu

Data publicării:
daniel barbu agresat club a-1

Poliția Capitalei a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că într-un club din zona Centrului Vechi s-a produs un incident spontan. În apel se făcea mențiune că în incinta clubului se afla și un demnitar. La fața locului, în prima fază, a ajuns o patrulă a secției de Poliție din Centrul Vechi, ce se afla în proximitatea locației, iar ulterior au fost solicitate să intervină și alte patrule de Poliție”, a spus Mihai Pruteanu.

„Intervenția promptă în colaborare cu jandarmii a avut ca rezultat stingerea incidentului și protejarea demnitarului. Având în vedere acest context, dar și faptul că pe parcursul evenimentului autoturismului i-a fost spartă luneta de către un grup de persoane care se manifestau turbulent, până în momentul de față au fost identificate 16 persoane”, a declarat comisarul șef.

Șeful Poliției Capitalei a adăugat că o parte dintre cei 16 au fost audiați. Totodată, au fost audiați și câțiva martori „ce pot furniza date cu privire la împrejurăriile incientului”.

Comisarul șef a precizat că ancheta este încă în desfășurare.

Persoana care a deteriorat cu brațul luneta a fost identificată, urmând a fi audiată. În momentul de față se fac cercetări pentru stabilierea condițiilor în care s-a produs incidentul”, a precizat Mihai Pruteanu.

Daniel Barbu, ministrul Culturii, a fost huiduit joi seară în centrul Capitalei, în fața unui club din Centrul Vechi. El a fost atacat verbal de un grup de manifestanţi împotriva exploatării aurifere de la Roşia Montană. Maşina oficialului a fost avariată, luneta fiind spartă.

Președintele Traian Băsescu a spus despre acest incident că „nu trebuie tolerat”, în timp ce premierul Victor Ponta a cerut identificarea persoanelor responsabile și sancționarea lor. El a apreciat că o astfel de agresiune este inacceptabilă şi că, în lipsa unor măsuri, ţara poate fi cuprinsă de anarhie.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a spus că nu există nicio justificare pentru agresiune. Aseară, în emisiunea Imparțial, Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a afirmat că „orice cetăţean poate fi stupefiat sau şocat. Înţeleg că a fost aşteptat acolo, s-a ştiut, şi a fost o chestiune premeditată.”

Analistul Emil Hurezeanu a spus că acest incident este „un început de violență calificată, care compromite mesajul de protest”, în timp ce jurnalistul Cristian Tudor Popescu a considerat că „lucrurile degenerează”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...