Parcuri de bloc, parcuri de distracţii. Opţiuni limitate pentru timpul liber al copiilor

Data publicării:
parcuri

 

În weekendurile de vară, parcurile sunt principala distracţie a copiilor care trăiesc în oraşe. Şi cum nu toate cartierele au locuri frumos amenajate, noi şi îngrijite, marile parcuri de distracţie rămân singura soluţie de petrecere a timpului liber. Aparatele şi instalaţiile de joacă sunt vechi şi nesigure însă, spun părinţii. Cum nu au prea multe opţiuni, ei scot totuşi din buzunar, pentru o zi întreagă, zeci sau sute de lei.

În unele cartiere din Capitală, parcurile amenajate cândva de primării au fost distruse puţin câte puţin. Acum, între blocuri, în loc de spaţii verzi şi topogane sunt buruieni înalte şi bănci.

Acolo unde totuşi mai există tobogane, leagăne sau balansoare, iar amenajarea seamănă încă a parc pentru copii, problema ţine de bunul simţ, pentru că mulţi locuitori îşi plimbă câinii pe spaţiul verde, chiar dacă la mică distanţă sunt grădini special amenajate pentru patrupede.

Parcurile dintre blocuri sunt o soluţie la îndemână pe timp de criză, spun părinţii. Cei care totuşi aleg să îi scoată pe cei mici în parcul de distracţii vin pregătiţi cu sume mari, chiar dacă stau doar câteva minute. Dar preţurile nu se justifică, spun părinţii: mult aparate sunt vechi şi nesigure.

Un carusel de 120.000 de euro și un castel stau nefolosite în Parcul Copiilor din Timişoara

Un carusel de 120.000 de euro cumpărat din bani publici stă nefolosit de aproape un an în Parcul Copiilor din Timişoara.

Primăria a achiziţionat instalaţia de joacă, deşi nu deţinea autorizaţie de funcţionare pentru ea. Nu este singura investiţie ce pare fără rost. În parc există şi un castel, care nu poate fi vizitat pentru că a fost construit ilegal.  

Un parc din Timișoara a fost curățat de voluntari, chiar dacă este proprietate privată

Mii de sticle, pet-uri, sute de resturi de materiale plastice, resturi menajere, dar şi grămezi de coji de seminţe sau mâncare stricată. Aceste „forme de relief” făceau deja parte din peisajul unui parc din Timişoara.

Culmea, locul unde ar trebui să se joace zilnic sute de copii din zona Lipovei. Parcul a fost redobândit de un proprietar în urmă cu doi ani şi de atunci s-a transformat într-o groapă de gunoi. Din când în când, locul este curăţat de voluntari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri