Temperatură comandată prin computer într-un campus studențesc din Iași

Data publicării:
calorifere t vladimirescu

Studenţii din campusul Tudor Vladimirescu vor avea parte de o surpriză de uriașă când își vor prelua camerele de cămin. Temperatura va fi reglată grație unui sistem controlat de calculator.

„Acest sistem va fi comandat electronic de pe laptop sau computerul studentului funcţie de nivelul de căldură dorit în cameră. Adică un nivel ridicat de căldură pentru studenţii friguroşi sau un nivel mai scăzut de căldură,” a explicat Bogdan Budeanu, şeful Serviciu Social din Campusul Tudor Vladimirescu 

Reglarea temperaturii în cele 2000 de camere va duce la economii substanțiale. Avantajați sunt și studenții care vor plăti taxe mai mici, de 180 lei față de 200 lei cât plăteau anul trecut.

Pentru implementarea sistemului s-au cheltuit 5 milioane de euro, fonduri de la Uniunea Europeană. Contribuția Universității Tehnice Gheorghe Asachi este de 2 la sută. Proiectul de eficientizare a consumului de energie ar trebui extins la încă 1.000 de camere astfel încât toți cei 6000 de studenți cazați în campus să beneficieze de el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri