Timișoara: credincioşii, în număr mare la moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena

Data publicării:
Moaste la Timisoara 10

”Mă numesc Constantin și de aceea mi se pare normal să fiu la moaștele împăratului Constantin”, ”Pentru cei ce sunt credincioși sunt foarte importante”, ”Când suntem la sfânta Biserică uităm și de frig și de tot, Domnul ne dă putere să mergem mai departe”, ne explică credincioși abordați de echipa Digi24 Timișoara.

 

Pentru ce se roagă? ”Ne rugăm pentru sănătate, pentru binele casei”, ”Pentru sănătate, pentru copii, cunoscuți, la părinți, la toată lumea”. - E un eveniment important în Timișoara? ”Da, foarte important, de asta e și așa multă lume, înseamnă că multă lume crede”.

Moaste la Timisoara 01
Moaste la Timisoara 01


Anul 2013 este Anul Sfinţilor Constantin şi Elena, "cei întocmai cu Apostolii",
al căror nume este strâns legat de taina şi puterea sfintei cruci – semnul central al religiei creştine. Sfântului Constantin i s-a arătat pe cerul amiezii semnul crucii spre biruinţă ("In hoc signo vinces" – “Întru acest semn vei învinge”), în pragul înfruntării cu păgânul Maxenţiu, iar Sfânta Elena, mama sa, a descoperit la Ierusalim crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul. Sfânta Împărăteasă Elena a trecut la Domnul la anul 327, puţin după întoarcerea de la Ierusalim, iar Sfântul Împărat Constantin, în 337, după 31 de ani de domnie.

Reporter: Sorina Covlea
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri