Live

Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 20 noiembrie

Data publicării:

1947 - NUNTA PRINȚESEI

Prințesa Elisabeta a Marii Britanii, moștenitoarea tronului, s-a căsătorit, acum 76 de ani, cu Philip, un chipeș ofițer de Marină și descendent al regilor Greciei și Danemarcei.

Căsătoria a avut loc la Westminster Abbey. Era un prilej de bucurie pentru o țară afectată de restricțiile de după război. Tânărul cuplu era foarte popular în tot Imperiul.

A fost și ultimul eveniment internațional la care a fost prezent Regele Mihai al României, înainte de abdicare. Aici și-a cunoscut viitoarea soție, prințesa Ana de Bourbon.

1830 - ADEVĂRUL DIN SPATELE POVEȘTII

În mijlocul oceanului Pacific, la 3.700 km vest de America de Sud, vasul-balenieră "Essex" era în căutarea prăzii. La ora 20, echipajul a aflat că au fost văzute balene.

Echipajul și-a pregătit armele pentru vânătoare. Dar prada a dat prima lovitură. Un cașalot de 27 de metri lungime, cât un bloc cu opt etaje, a lovit nava făcută din lemn.

Balena a lovit vasul până când l-a scufundat. Doar opt dintre oamenii de la bord au supraviețuit. Poveștile lor l-au inspirat pe Herman Melville când a scris "Moby Dick".

1977 - PAS URIAȘ CĂTRE PACE

Acum 47 de ani, președintele egiptean Anwar Sadat a devenit primul lider arab care a făcut o vizită oficială în Israel. Teoretic, cele două țări încă erau în război.

Sadat s-a întâlnit cu premierul israelian și s-a adresat parlamentului. A făcut apel la un acord de pace cu Israel. Ceilalți lideri arabi au condamnat mișcarea lui Sadat.

La nici doi ani după această vizită, Egipt a devenit prima țară arabă care a semnat un acord de pace cu Israel. Anwar Sadat a plătit cu viața. A fost asasinat în 1981.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 17 mai

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 mai

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 mai

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 14 mai

Partenerii noștri