Live

Piloții de la Lufthansa primesc un salariu mai mare și promit că nu mai fac grevă cel puțin până în vara lui 2023

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto: Getty Images

Piloţii germani ai companiei aeriene Lufthansa au convenit cu conducerea companiei să nu facă grevă până la jumătatea anului 2023, în baza unui acord care prevede o creştere salarială de 980 de euro, scrie Reuters.

Acordul se va aplica în primă fază până în 30 iunie 2023, dar sindicaliștii şi compania urmăresc să îl extindă, a transmis Lufthansa.

Conform acordului iniţial, piloții vor primi o creştere a salariului lunar de bază în două etape, cu câte 490 de euro fiecare, cu efect retroactiv de la 1 august 2022 şi de la 1 aprilie 2023.

”Contractele colective sunt încă deschise, dar punctele de negociat pot fi acum discutate într-un cadru confidenţial”, a declarat Matthias Baier, purtătorul de cuvânt al sindicatului, într-un comunicat.

O grevă a piloţilor Lufthansa, care a avut loc în 2 septembrie a dus la anularea a sute de zboruri, afectând şi mai mult compania şi pasagerii, după o vară de haos în călătorii.

Grevele şi lipsa de personal au forţat deja mai multe companii aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri în această vară, ceea ce a dus la cozi lungi la aeroporturile importante şi a nemulţumit oamenii dornici să înceapă să călătorească din nou, după restricţiile legate de Covid-19.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Gunoierii din Paris amenință cu greva generală în perioada Jocurilor Olimpice

China face presiuni înainte ca noul președinte al Taiwanului să preia mandatul și trimite 45 de avioane în jurul insulei

Funcționarii din Parlament se solidarizează cu protestul angajaților de la Palatul Victoria și cer salarii mai mari

Ciolacu: Ca să nu am cu colegii liberali prea multe discuţii, nu se va veni cu o impozitare progresivă pe salariu. Se vor da deduceri

Partenerii noștri