Live

Amendă usturătoare pentru un şofer care a călcat cu maşina o broască ţestoasă în Galapagos

Data actualizării: Data publicării:
Foto: iucnredlist.org

Şoferul unui autocar pentru turişti a fost condamnat să plătească o amendă usturătoare pentru a fi călcat cu maşina o broască ţestoasă în insulele Galapagos, au informat vineri autorităţile pentru protecţia mediului din acest arhipelag ecuadorian.

Incidentul, care s-a produs în data de 21 noiembrie, s-a soldat cu „distrugerea parţială a carapacei unei ţestoase femelă din specia Chelonoidis porteri”, notează Parcul Naţional din Galapagos (PNG) într-un comunicat citat de Agerpres.

Având în vedere că victima este o broască ţestoasă aparţinând unei specii protejate şi în pericol de dispariţie, şoferul a fost condamnat la achitarea unei amenzi de 11.347,20 de dolari, a precizat PNG.

Insulele Galapagos din Oceanul Pacific, situate 1.000 km depărtare de Ecuador, sunt unele dintre cele mai izolate insule de pe glob.

Izolarea lor a dus la dezvoltarea unei game largi de animale şi plante neobişnuite şi uneori unice care au avut un impact enorm în desluşirea evoluţiei biologice.

Arhipelagul adăposteşte o floră şi o faună unică pe Pământ, acest ansamblu fiind numit cel mai mare laborator natural al evoluţiei speciilor. Această biodiversitate unică l-a inspirat pe naturalistul Charles Darwin să scrie „Originea speciilor”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Opt copii și un adult au murit, după ce au mâncat carne de broască țestoasă în Zanzibar

Traficul feroviar a fost blocat timp de câteva ore în estul Angliei, din cauza unei țestoase uriașe

Șapte oameni au murit, între care un copil de doar 3 ani, după ce au mâncat carne de broască țestoasă, în Zanzibar

Haos pe unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Japonia din cauza unei broaște țestoase. Cinci zboruri au fost amânate

Partenerii noștri