Live

Foto Un român a devenit campion european printre crescătorii de găini

Data actualizării: Data publicării:
Un crescător de găini din Lugoj a devenit campion european la expoziția continentală specializată în găini rasa Orpington, care a avut loc în Franța. Foto: Radu Tuștean/ Facebook

Un crescător de găini din Lugoj a devenit campion european la expoziția continentală specializată în găini rasa Orpington, care a avut loc în orașul francez Mulhouse din Alsacia, la finalul lunii octombrie, potrivit publicației locale Express de Banat.

Radu Tuștean a obținut titlul european cu un exemplar Orpington Rossenkam (cu creasta bătută), care a fost apreciat de juriu cu 95 de puncte.

Tot 95 de puncte a obținut și crescătorul Ioan Hoban, cu două exemplare Orpington galben cu creasta normală, respectiv bătută, devenind vicecampion european.

Ambii lugojeni au reprezentat clubul A.S. „Fauna” – Cerc Militar Lugoj.

La expoziția de la Mulhouse au fost expuse 8.450 de păsări de rasă: porumbei, găini, canari, dar și iepuri, hamsteri și broaște țestoase.

Secțiunea principală a expoziției a fost dedicată rasei Orpington. Au fost expuse 765 de exemplare provenind de la crescători din opt țări: Franța, Belgia, Danemarca, Olanda, Germania, Italia, Suedia și România, care a avut în concurs patru crescători.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Macron precizează condițiile în care Franţa „va merge la război”

Sute de morți au fost descoperiți în gropi comune din jurul spitalelor din Gaza. ONU cere găsirea vinovaților

Rusia ameninţă că va ataca soldații francezi dacă vor intra în Ucraina. "Dacă apar în zona de conflict, vor deveni ţinte"

„La un pas de un incident diplomatic”. O prăjitură din meniul pentru Macron și Xi Jinping a fost înlocuită pentru că amintea de Rusia

Partenerii noștri