Live

Actorul Rutger Hauer a murit la vârsta de 75 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Actorul Rutger Hauer a murit la 75 de ani Foto: Guliver/Getty Images

Actorul olandez Rutger Hauer, cunoscut din filme ca „Blade Runner” (1982) şi „Sin City” (2005), a murit la vârsta de 75 de ani.

Agentul actorului a confirmat că el a murit pe 19 iulie, în Olanda, în urma unei boli fulgerătoare. Miercuri a avut loc ceremonia funerară, scrie Variety.

Rutger Hauer a debutat spre sfârșitul anilor 60, în producții din țara sa natală, Olanda. Consacrarea internațioanlă i-au adus-o filme precum „Blade Runner” - Vânătorul de recompense, în care joacă alături de Harrison Ford, sau „Nighthawks” - Șoimi în noapte, în care apare alături de Sylvester Stalone.

A câștigat mai multe premii internaționale, printre care un Glob de Aur pentru cel mai bun actor într-un rol secundar.

Rutger Hauer a apărut pentru prima dată ca actor în 1969 într-un serial TV de capă şi spadă, numit „Floris”, regizat de Paul Verhoeven, pe atunci puţin cunoscut. Regizorul Paul Verhoeven este, de altfel, cel care i-a oferit primul său mare rol, în filmul „Turkish Delight”, în 1973.

El a atras însă atenţia lumii cinema-ului în 1981 în SUA, jucând alături de starul american Sylvester Stallone în thrillerul „Nighthawks”. Anul următor a fost lansat „Blade Runner”, care l-a consacrat drept unul dintre starurile Hollywoodului de la acel moment.

Comentând moartea celui pe care l-a descoperit, Paul Verhoeven a declarat pentru agenția olandeză ANP că şi-a pierdut „alter ego”-ul. „Sunt extrem de trist că nu mai este printre noi, îmi va lipsi teribil”, a afirmat el, potrivit Agerpres.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Angus Cloud, starul serialului "Euphoria", a murit la 25 de ani. În urmă cu câteva zile își înmormântase tatăl

Scandal după moartea Lisei Marie Presley. Mama ei, Priscilla, îi contestă testamentul

Ed Asner a murit la 91 de ani. Actorul american a fost de șapte ori premiat cu Emmy

Peter Green, fondatorul trupei Fleetwood Mac, a murit în somn

Partenerii noștri