Live

Seria „Cernobîl” a dus la creșterea vânzărilor de pastile cu iod

Data publicării:

Popularitatea de care se bucură miniserialul HBO „Cernobîl” a dus la creşterea vânzărilor de pastile de iod în Norvegia. Potrivit presei locale, rememorarea tragediei din 1986 i-a făcut pe norvegieni să îşi ia măsuri de precauţie, în caz că un astfel de accident ar avea loc în zilele noastre.

În luna care a trecut de la premiera miniseriei TV, farmaciile au anunţat că au vândut de două ori mai multe pastile cu iod comparativ cu lunile precedente.

Specialiştii spun că deşi probabilitatea producerii unui astfel de accident este foarte mică, este bine ca oamenii să fie pregătiţi şi recomandă tuturor să aibă la îndemână astfel de pastile, mai ales atunci când vizitează o ţară despre care ştiu că are centrale nucleare.

Devenit rapid cel mai apreciat serial din lume, „Cernobîl” prezintă catastrofa din urmă cu 33 de ani, când pe 26 aprilie 1986, unul dintre reactoarele centralei nucleare din orasul ucrainean a explodat.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea

38 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl. Zelenski: „Radiațiile nu au granițe. Centrala Zaporojie trebuie să fie eliberată”

SUA și UE denunță Rusia că a provocat un risc de accident nucear la centrala Zaporojie

Creatorul "Dragon Ball" a murit la 68 de ani. Benzile desenate au inspirat filme, jocuri video și seriale TV în 80 de țări

Partenerii noștri