Live

Mocăniţa a ajuns subiect de scandal. Trenul pleacă dintr-o gară fără curent electric

Data actualizării: Data publicării:

Repus în circulaţie pentru a încuraja turismul în zonă, vechiul tren care transporta lemne la Moldoviţa, în judeţul Suceava, pleacă dintr-o gară în care nu există curent electric. Mocăniţa e subiect de scandal între proprietar şi instituţii ale statului. Patronul a fost reclamat penal, după ce ar fi reparat ilegal calea ferată. De supărare, a decis să nu mai folosească staţia CFR din comună, ci una abandonată de zeci de ani.

Mocănița Huțulcă nu mai pleacă din gara CFR din Moldoviţa la fel cum o făcea în ultimul an de zile. Îmbarcarea pasagerilor se face acum din vechiul depou din Moldovița, o zonă care nu oferă nicio condiție pentru turiștii care aleg acest obiectiv.

Un grup de 30 de turiști din Germania și America, venit să facă o plimbare cu mocănița Huțulcă, a avut surpriza să constate că îmbarcarea se face dintr-o zonă industrială.

S-a ajuns în această situație pentru că patronul care deține calea ferată îngustă de la Moldovița s-a ales cu două dosare penale după ce a reabilitat vechea gară CFR din localitate și a extins cu 700 de metri linia ferată. O plângere a venit de la Inspectoratul de Stat în Construcții și una de la CFR, pentru lipsa autorizației de construcție, respectiv distrugere. Patronul a decis astfel să schimbe gara de unde pleacă Mocăniţa.

Aproximativ 50.000 de euro l-au costat pe proprietar lucrările de extindere și reabilitare a gării CFR. Primarul din Moldovița îi dă dreptate patronului mai ales că aceste lucrări s-au făcut cu un acord de la primărie.

Peste 30.000 de turiști vin anual la Moldovița pentru a face o plimbare cu Mocănița, unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din județul Suceava.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Locomotiva Mocăniței a deraiat și a rămas suspendată pe o parte după un accident

VIDEO. Incident în Moldovița: Mocănița Huțulca a deraiat

Un câine blocat de ape pe malul unui râu din Maramureș, recuperat de Salvamont după mai bine de 8 ore

Motivul pentru deraierile Mocăniței de pe Valea Vaserului. Alte nereguli: mâncare expirată și mizerie

Partenerii noștri