Live

Galerie Foto Explicația pentru trecerea bruscă de la caniculă la furtuni violente. Meteorolog: Cu siguranță vom mai avea astfel de fenomene

Data actualizării: Data publicării:
Urmările furtunii de miercuri seara din București. Foto: Inquam Photos// Octav Ganea

Furtunile au făcut ravagii miercuri seara în mai multe zone ale țării. În București, doi oameni au fost răniți după ce o antenă GSM, înaltă de peste 10 metri, s-a prăbușit peste două case. Capitala și județul Ilfov au fost, aseară, sub cod portoaliu de furtună, iar rafalele de vânt au ajuns până la 75 de kilometri pe oră. Copacii prăbușiți au blocat mai multe drumuri, circulația trenurilor și avioanelor a fost perturbată. Elena Mateescu, director ANM, a explicat la Digi24 care sunt cauzele acestor furtuni violente, în condițiile în care aproape toată România e lovită de caniculă.

„Acesta este prețul pe care îl plătim atunci când vorbim de temperaturi foarte ridicate pe parcursul zilei. Vorbim de fenomene de scurtă durată, așa cum se întâmplă de fiecare dată la schimbul de aer cald- foarte rece, cu diferențe mai mai de 10 grade”, a spus Mateescu.

„Cu siguranță vom vorbi și pe parcursul următoarelor zile de astfel de fenomene”, a adăugat ea.

Mai multe zone ale țării au fost sub cod galben sau portocaliu de vijelii până azi-noapte, iar meteorologii au emis și câteva avertizări nowcasting de furtuni.

Aceasta, în condițiile în care 6 județe și Capitala sunt sub cod portocaliu de caniculă, iar aproape tot restul țării este sub cod galben până la sfârșitul săptămânii.

Elena Mateescu a spus la Digi24 că acestea sunt cele mai călduroase zile ale acestui an de până acum.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bonă reținută în București după ce ar fi bătut un copil de un an. Părinții micuțului au surprins faptele pe camere

Newsweek România: Printre finanțatorii lui Nicușor Dan este Matei Păun, afacerist pro-rus

Restricţii de trafic în Capitală, în weekend. Rutele alternative recomandate de polițiști

Chirurgul din București care a uitat o compresă în corpul unei paciente, iar aceasta a murit, a fost plasat în arest la domiciliu

Partenerii noștri