Live

Furtuna Renata a ajuns în România. Zăpada măsoară jumătate de metru la Bâlea Lac. Mare parte din țară e sub alertă de vijelii

Data actualizării: Data publicării:
Furtuna Renata a ajuns în România

Furtuna Renata a ajuns în România. După două săptămâni cu temperaturi record au apărut primele atenționări de ploi, vijelii și furtuni cu descărcări electrice în nordul, centru și vestul țării.  A fost emis cod galben de inundații pentru râuri din șase județe, în timp ce jumătate de țară este sub alerte meteo de vijelii și averse. La munte precipitaţiile s-au transformat în lapoviţă şi ninsoare.

Zăpadă de jumătate de metru la Bâlea Lac

Stratul de zăpadă măsura miercuri dimineaţă 52 de centimetri în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri în Munţii Făgăraş, unde temperatura este de numai două grade Celsius, a declarat, pentru Agerpres, meteorologul Narcisa Milian, de la Serviciul de Prognoză a Vremii din Sibiu.

Potrivit sursei citate,"la Bâlea Lac este posibil să mai ningă".

Accesul la Bâlea Lac se face numai cu telecabina, dacă condiţiile meteo sunt favorabile.

Deocamdată Transfăgărăşanul este închis circulaţiei pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

Cod galben de inundaţii pentru râuri din şase judeţe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană înaltă şi propagării, atenţionări Cod galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pentru râuri din şase judeţe ale ţării.

Codul galben este valabil până miercuri, la ora 16:00, pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice Vişeu, Iza (judeţul Maramureş) şi Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud).

De asemenea, se vor afla sub Cod galben, miercuri, între orele 6:00-16:00, râuri din bazinele hidrografice Jiu (judeţul Gorj), Gilort (judeţul Gorj), Olt (judeţele Sibiu, Vâlcea şi Argeş) şi Olteţ (judeţele Gorj şi Vâlcea). 

Vremea a intrat într-un proces semnificativ de răcire în întreaga ţară, iar probabilitatea pentru precipitaţii, sub formă de ploaie, dar şi mixte în zona montană înaltă, se va menţine ridicată până pe 28 aprilie 2024, arată prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prognoza meteo pentru perioada 20 mai - 2 iunie. Vremea se încălzește, dar un val de ploi va cuprinde aproape toată țara

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea până la mijlocul lunii iunie

Prognoza meteo pentru București. Urmează două zile cu vreme rece, vânt și ploaie

Cresc temperaturile în toată țara, dar nu scăpăm de ploi. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Partenerii noștri