Live

Deputatul PNL Ioan Cupşa critică propunerea de revocare a procurorului general

Data actualizării: Data publicării:

Deputatul PNL de Bihor Ioan Cupșa critică decizia ministrului Justiției de a solicita revocarea procurorului general Augustin Lazăr. Parlamentarul liberal consideră că prin această măsură statul de drept a fost pus în pericol.

„Demiterea, propunere de revocare a mandatului domnului Augustin Lazăr, este de asemenea un eveniment foarte important. Este un eveniment-cauză care impune reacții și de natură juridică, la această provocare pe care o lansează Dragnea", a declarat Ioan Cupșa, deputat PNL de Bihor.

Parlamentarul a vorbit și despre modificările propuse Codului Penal de către PNL. Acestea au fost admise parțial, joi, de Curtea Constituțională.

„64 dintre cele 96 de critici pe care noi le-am adus modificărilor propuse Codului de Procedură Penală au fost declarate neconstituționale. În cursul zilei de ieri 30 din 48 dintre modificările pe care le-au propus să fie aduse Codului Penal, au fost declarate de asemenea neconstituționale. E vorba de nemernicie sau e vorba de prostie?"

Ioan Cupșa a anunțat că PNL continuă demersurile pentru demiterea din funcție a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și se află în faza de redactare a unei moțiuni de cenzură. "Chiar Constituția României spune că și-a încălcat o obligație constituțională. Președintele Camerei Deputaților este obligat să convoace sesiunile extraordinare, singur atunci când sesiunea este convocată regulamentar."

Reporter: Andrada Rește
Operator: Gabor Szilagyi

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Burduja: Nicușor Dan nu e un om de dialog. Nu răspunde la telefon. Are o atitudine arogantă

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Sebastian Burduja vrea ca Bucureştiul să devină port la Dunăre: „Nimeni nu a fost în stare în 34 de ani să facă asta”

Partenerii noștri