Live

Ferma de porci din Oradea va fi relocată până în 2020, printr-o înţelegere proprietar-Primărie

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Gulliver/GettyImages

Primarul Ilie Bolojan a ajuns la o înţelegere cu firma care deţine la marginea oraşului o imensă fermă de porci. Aceasta îşi va reloca activitatea până în 2020, astfel că locuitorii oraşului vor scăpa de una dintre cele mai mari surse de poluare olfactivă din Oradea.

Primarul Ilie Bolojan a semnat cu conducerea firmei Nutripork o înţelegere prin care aceasta îşi asumă relocarea fermei de porci de la marginea oraşului până în 2020. În schimb, municipalitatea este de acord să vândă firmei zece din cele 18 hectare pe care le-a dat în concesiune, iar pe restul va amenaja un Parc Industrial. Acesta va fi administrat fie de firmă, fie va fi preluat de Agenţia de Dezvoltare Locală.

"Cu rezolvarea acestei probleme, practic, oraşul Oradea nu mai are surse majore de poluare, nu ştiu, fumul de la CET, mirosurile de la această fermă şi aşa mai departe", a declarat Ilie Bolojan.

Redactor: Adrian Ciucuriţă / Operator: Florin Lucuţa

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scandal în Sectorul 1, din cauza unei parcări neregulamentare. O femeie a bătut doi polițiști: „Le-a smuls hainele, i-a îmbrâncit”

"Mica Olandă" de lângă București. Peste un milion de lalele pot fi admirate încă o lună de zile

Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina. Agresorul a fost prins şi arestat preventiv

Scandal pentru statuia de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul, în Zalău. "Mai bine facem o parcare"

Partenerii noștri