Live

Ce înțelegem prin uzură dentară și ce opțiuni de tratament sunt disponibile

Data publicării:
Dr. Mihaela Chivu, medic dentist Stomatologie generală

Dacă dinții nu mai au strălucire, sunt sensibili, iar zâmbetul nu mai e perfect, există soluţii. Se pot face tratamente moderne, fără durere şi fără anestezie. Despre aceste tehnici vorbim cu dr. Mihaela Chivu, medic dentist Stomatologie generală.

Uzura dentară poate să apară din cauza bruxismului (scrâșnitul din dinți), a consumului în exces de băuturi acide sau în urma unei tehnici greșite de periaj. Acest fenomen duce la formarea unor crestături sau șanțuri în smalțul dinților, care expun dentina și astfel apare sensibilitatea dentară și, în cazurile mai grave, un aspect inestetic, neregulat, al danturii.

Una dintre cele mai avansate metode de tratament minim invaziv pentru uzura dentară este tehnica 3Step, care realizează o reconstrucție dentară eficientă și de durată, fără șlefuirea dinților și, prin urmare, fără anestezie. Procedura este exclusiv adezivă și permite refacerea formei și dimensiunii normale a dinților afectați prin fixarea unor fațete dentare palatinale, formate dintr-un amestec de compozit și ceramică. Rezultatul obținut este deosebit, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum se tratează cancerul vezicii biliare

„Durerile dispăruseră aproape complet! Am putut reveni la viața și la obiceiurile de dinainte!”

Când și de ce trebuie extinsă operația pentru cancerul de sân

Care sunt pericolele infecției cu HPV

Partenerii noștri