Live

Video Autoarea romanului "Mănâncă, roagă-te, iubeşte" anulează lansarea unei cărţi a cărei intrigă se petrece în Rusia

Data publicării:
Romanciera americană Elizabeth Gilbert. Foto: Profimedia Images

Romanciera americană Elizabeth Gilbert, a cărei carte „Eat, Pray, Love” (Mănâncă, roagă-te, iubeşte) a fost transpusă pe ecran cu Julia Roberts în rolul principal, renunţă la publicarea următorului ei roman. Anunţul lansării acestei cărţi cu acţiune plasată în Rusia a înfuriat cititorii ucraineni, potrivit AFP.

„Nu este momentul să publicăm această carte”, intitulată "The Snow Forest", ale cărei evenimente au loc în Siberia, a spus ea într-un mesaj video postat luni pe reţelele de socializare. „Nu vreau să adaug durere oamenilor care au suferit şi continuă să sufere dureri extreme”. 

„Un val de reacţii” 

Potrivit News.ro, autoarea, care a anunţat lansarea cărţii săptămâna trecută, adaugă că în weekend a primit „un val de reacţii şi răspunsuri de la cititorii mei ucraineni care au exprimat furie, tristeţe, dezamăgire şi durere la ideea că voi alege să lansez  (...) astăzi, o carte al cărei subiect este plasat în Rusia”. 

Această carte, descrie ea, „este plasată în Siberia, la mijlocul secolului trecut, şi spune povestea unui grup de indivizi care decid să se retragă din societate pentru a rezista regimului sovietic şi pentru a apăra natura în faţa industrializării".

„Retrag această carte din calendarul publicărilor”, conchide romanciera. „Lucrez la alte proiecte de carte şi am luat decizia de a-mi îndrepta atenţia asupra lor”. Elizabeth Gilbert este cunoscută în întreaga lume pentru autobiografia sa, "Eat, Pray, Love", care povesteşte călătoria ei iniţiatică în Italia, India şi Bali. 

Editor : M.D.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski spune că Ucraina are în sfârșit suficientă muniție pentru artilerie: „Nicio brigadă nu se mai plânge”

Rusia acuză Marea Britanie că e un „participant de facto” în războiul din Ucraina

Zelenski a promulgat legea pentru recrutarea condamnaților în armată. Mărește și amenzile pentru cei care se sustrag mobilizării

Zelenski: Rușii au ajuns doar la prima din cele trei linii de fortificații din Harkov

Partenerii noștri