Live

Foto Avalanşă la Bâlea Lac, unde este risc mare de producere a unor noi alunecări de zăpadă. „Clasica de Bâlea a venit mai repede”

Data publicării:
Riscul de avalanșe nu a trecut, avertizează salvamontiștii. Sursă foto: Facebook / Salvamont Sibiu

Căldura din ultimele zile a provocat o avalanşă la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, unde meteorologii avertizează că există risc însemnat (gradul 3 din 5) de producere de noi avalanşe, informează Salvamont Sibiu.

Meteorologii au avertizat încă de miercuri că este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş şi Rodnei.

Potrivit sursei citate, cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din ţară este de 1,3 metri la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri în Munţii Făgăraş, unde a avut loc şi avalanşa care nu a rănit pe nimeni.

Sub altitudinea de 1.800 de metri, în zona Bâlea din Munţii Făgăraş, zăpada s-a topit.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie a căzut 30 de metri în gol, în munţii Rodnei. Salvatorii au găsit-o, dar „victima prezenta leziuni incompatibile cu viața”

VIDEO 4 tineri au plecat pe munte în pantaloni scurți și adidași, dar s-au rătăcit. Când au dat de zăpadă, au sunat la Salvamont

Câți ucraineni au murit încercând să treacă ilegal graniţa pentru a fugi de război. Cele mai multe victime, la frontiera cu România

VIDEO Momentul în care o schioare provoacă o avalanşă în Munţii Rodnei. Femeia a fost târâtă de valul de zăpadă, dar a scăpat cu viaţă

Partenerii noștri