Live

Avertizare imediată cod galben de fenomene periculoase pentru București și județe învecinate

Data actualizării: Data publicării:
Vremea se răcește în București. Prognoza specială pentru Capitală

O avertizare meteo cod galben de vreme severă pentru București intră în vigoare vineri, 22 mai, de la ora 19:00 și este valabilă până la ora 21.30. Ploi puternice, frecvente descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni sunt fenomenele așteptate în București.

ACTUALIZARE ORA 20:35 Meteorologii au prelungit, până la ora 21:30, atenţionarea emisă vineri seara pentru municipiul Bucureşti, care viza averse, descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de tip nowcasting (avertizare imediată de fenomene periculoase) pentru București și anunță că va ploua în averse, se vor acumula 15-20 l/mp, vor fi frecvente descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni.

Inițial, meteorologii prognozaseră că fenomenele se vor manifesta timp de o oră, avertizarea inițială fiind valabilă până la vineri seara la ora 20:00, dar apoi a fost prelungită.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

ACTUALIZARE ORA 19:20. Grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 15...20 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului se vor produce și în zone din județul Ilfov, județul Ialomița și Călărași, vizate și ele de un cod galben nowcasting de la ora 19:20 la ora 20:30

Zone vizate:

- Județul Ialomiţa: Urziceni, Manasia, MunteniBuzău, Căzănești, Ion Roată, Ciochina, Reviga, Gheorghe Doja, Alexeni, Andrășești, Sfântu Gheorghe, Valea Măcrișului, Balaciu, Albești, Sărățeni;

- Județul Călăraşi: Budești, Fundeni, Frumușani, Vasilați, Plătărești, Sohatu, Gălbinași;

- Județul Ilfov: Cernica, Glina, Berceni, PopeștiLeordeni;

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

HARTĂ Cod galben de vânt puternic în mai multe județe. E vizat și litoralul

Burduja i-a oferit lui Nicușor Dan Planul său pentru București: „Să vadă cum putea fi un bun primar”

Cum a fost răpit bărbatul din București. Polițiștii au văzut imagini de pe camerele de supraveghere de la complexul rezidențial

Bărbat răpit în București, din fața unui complex rezidențial. Polițiștii l-au găsit la câțiva kilometri distanță

Partenerii noștri