Live

Cîţu, despre refugiaţii din Ucraina: Am discutat cu preşedinţii de CJ şi primarii liberali, le-am spus să le ofere toate condițiile

Data publicării:
Preşedintele Senatului, liberalul Florin Cîţu, a declarat vineri că România este pregătită pentru a primi refugiaţi. FOTO: INQUAM PHOTOS - Alex Nicodim

Preşedintele Senatului, liberalul Florin Cîţu, a declarat vineri că România este pregătită pentru a primi refugiaţi. El a spus că a discutat cu preşedinţii de consilii judeţene şi primarii liberali, din zonele de graniţă cu Ucraina, cărora le-a spus că trebuie să ofere toate condiţiile celor care vin din această țară. Despre costuri, Florin Cîţu a afirmat că o variantă este, ca în perioada pandemiei, să fie suportate de autorităţile locale şi apoi să fie decontate de la Guvern.

"Ştiu că Ministerul Afacerilor Interne pregăteşte documentaţia. România este pregătită. Am avut o discuţie şi în interiorul partidului.

La graniţă avem şi preşedinţi de consilii judeţene, şi în Suceava, şi în Maramureş, avem şi primari. Le-am spus că trebuie să fie pregătiţi, să ofere toate condiţiile celor care vin în România, să-i cazeze, să le ofere toate condiţiile ca aceştia să nu sufere. Este un moment dificil.

Preşedinţii de consilii judeţene de ieri au luat măsuri. Domnul Gheorghe Flutur (n.r. - preşedintele Consiliului Judeţean Suceava) ştiu că în dimineaţa aceasta se întâlnea iar cu primarii din zonă", a spus Cîţu, vineri, la Senat.

Întrebat dacă vor fi tabere de refugiaţi în nordul ţării, liderul PNL a răspuns: "Nu ştiu dacă vor fi tabere. Trebuie folosite resursele pe care le avem acolo. Sunt pensiuni. În acelaşi timp, nu trebuie să se oprească acolo (n.r. - în nordul ţării). Putem să-i aducem mai jos - şi aici am avut discuţii în PNL cu mai mulţi preşedinţi de consilii, pentru a identifica zone unde ar putea fi transferaţi refugiaţii din Suceava şi Maramureş".

Referitor la costurile pe care le implică primirea refugiaţilor, Cîţu a menţionat că există o varianta ca, la început, să fie suportate de autorităţile locale, pentru ca apoi să fie decontate de Guvern.

"Nu ştiu care va fi varianta, dar pe aceasta o văd eu ca fiind cea mai simplă în acest moment", a adăugat Cîţu. 

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina aprobă utilizarea unui vehicul ciudat pentru forțele sale armate. Numele lui este Taha

Ucraina ar putea primi câteva zeci de tancuri Abrams tocmai de la capătul lumii

UE vrea să acorde Ucrainei 35 de miliarde de euro, împrumut finanțat din activele Rusiei blocate în Europa

Rusia avertizează Republica Moldova să nu găzduiască avioane F-16 destinate Ucrainei la baza aeriană de la Mărculeşti

Partenerii noștri