Live

Ciucă: Imaginea femeilor nevoite să fugă din calea războiului este dureroasă. Cei care au pornit acest tăvălug să dea o șansă păcii

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de Ziua internațională a femeii, în care spune că sărbătoarea e umbrită anul acesta de criza din Ucraina. El face un apel la cei care „au pornit acest tăvălug al agresiunii” să dea o șansă păcii.

Femeile din întreaga lume reprezintă pentru noi simbolul vieții și speranței. Astăzi trebuie să ne bucurăm de primăvară și să le sărbătorim. Să le spunem La mulți ani! și să le mulțumim pentru căldura și sensibilitatea pe care le aduc în viața fiecăruia dintre noi, arată premierul

Anul acesta, însă, ziua de 8 martie este puternic umbrită de viitorul devenit dintr-odată incert și extrem de periculos pentru mamele și fiicele din Ucraina. Imaginea sutelor de mii de femei nevoite să fugă din calea războiului pentru a-și pune la adăpost pruncii este dureroasă, în secolul XXI, când nimeni nu credea că omenirea mai poate trăi drame ca aceasta”, a continuat el.

Cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii fără a se gândi la consecințele umanitare și la toate celelalte urmări pe scară largă ale acestui război, trebuie să înțeleagă că este timpul să audă și să asculte glasul mamelor sau fiicelor lor, care le cer să oprească războiul și să dea șansă vieții și păcii. Rațiunea va învinge în cele din urmă ambițiile iraționale”, a mai spus Ciucă.

Mame, bunici, surori, soții, fiice, colege, tuturor femeilor le doresc multă sănătate, fericire și să se bucure în liniște și pace de tot ceea ce le este drag. În același timp, transmit un mesaj de solidaritate cu refugiații din Ucraina, majoritatea femei, și cu familiile lor rămase acasă să-și apere țara”, a încheiat premierul.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Volodimir Zelenski anunță că armata ucraineană a mai doborât un bombardier rusesc deasupra Donețk

Volodimir Zelenski a fost pus de Moscova pe lista persoanelor căutate în Rusia

Josep Borrell avertizează că Rusia e o amenințare existențială pentru Europa: „Dacă va avea succes, Putin nu se va opri în Ucraina”

Zaharova acuză NATO că se pregătește „serios” pentru un război cu Rusia: „Să recunoaștem asta”

Partenerii noștri