Live

Clujenii s-au înghesuit la ghișee pentru locuri de parcare, pe motiv că e mai sigur decât să facă cerere online

Data actualizării: Data publicării:
Clujenii s-au înghesuit la ghișee pentru locurile de parcare, pe motiv că e mai sigur decât să facă cerere online. FOTO: Captura Digi24

Zeci de clujeni s-au așezat la coadă în toiul nopții, în speranța că vor avea noroc să prindă un loc de parcare în acest an. Deși primăria are și o aplicație online unde oamenii pot să depună cererile digital, foarte mulți preferă să meargă în persoană la ghișeu, să se asigure că dosarul lor a fost înregistrat. 

Trotuarul din fața Serviciului de Administrare a Parcărilor din Cluj-Napoca s-a transformat într-un furnicar. În toiul nopții, oamenii au început să se așeze la coadă. 150 de persoane au depus cereri în prima zi lucrătoare din an, în speranța că vor prinde un loc de parcare și anul acesta.  

Reporter: Nu v-ați gândit să depuneți cererea online?

Bărbat: Păi, nu.

Reporter: E mai sigur așa la ghișeu?

Bărbat: Da!

Ghișeele s-au deschis la ora 8 dimineața, când a fost activată și platforma online în care cererile pentru un loc de parcare pot fi încărcate de oriunde. Chiar și așa, mulți clujeni nu au încredere în varianta digitală și mult mai rapidă, așa că au preferat să stea ore întregi la coadă.

"De 7 ani, în fiecare an, fac cerere online și niciodată nu se aprobă, așa că încerc și varianta asta", spune un bărbat.

Oana Buzatu, purtător de cuvânt la Primăria Municipiului Cluj-Napoca: "Nu calea de depunere a cererii stabilește prioritatea, ci numărul de înregistrare stabilește prioritatea. În acest an însă, primăria va pune la dispoziție mai multe locuri, pentru că, după cum știți, anul trecut a fost anul demolării garajelor, s-au multiplicat efectiv numărul locurilor de parcare, prin urmare, mult mai mulți oameni care stau aici vor avea la finalul procesului un loc de parcare".

Potrivit autorităților, numărul cererilor depuse este chiar și de 10 ori mai mare decât locurile de parcare disponibile. Oamenii vor afla abia după 1 aprilie dacă orele pierdute la coadă au fost cu folos.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Spitalul Militar din Cluj-Napoca dă asigurări că Florin Piersic nu a contractat nicio infecție nosocomială pe timpul internării

Florin Piersic a ajuns pe masa de operație la Cluj-Napoca, după finalul unui spectacol

Stradă surpată în Cluj-Napoca. Oamenii acuză autoritățile: E șocantă lipsa de reacție. Nu vine niciun profesionist

Stradă afectată de o alunecare de teren în Cluj-Napoca

Partenerii noștri