Live

Consiliul UE, preocupat de riscurile de securitate din zona Mării Negre

Data publicării:

Consiliul Uniunii Europene a exprimat preocupare, luni, în legătură cu provocările de securitate din regiunea Mării Negre, cerând respectarea legislaţiei internaţionale şi reiterând că Bruxellesul nu recunoaşte anexarea ilegală a regiunii ucrainene Crimeea de către Rusia, relatează MEDIAFAX.

Consiliul UE reafirmă angajamentul pe termen lung de stimulare a prosperităţii, stabilităţii şi flexibilităţii în zona Mării Negre. Evidenţiază importanţa strategică din ce în ce mai mare a Mării Negre pentru Uniunea Europeană şi pledează pentru intensificarea implicării UE în cooperarea regională, pe baza iniţiativei Sinergia Mării Negre. În mod special, este evidenţiată importanţa utilizării noilor oportunităţi pentru dezvoltare economică, flexibilitate şi conectivitate în regiune şi dincolo de aceasta”, anunţă instituţia, după adoptarea concluziilor privind angajamentul de cooperare în zona Mării Negre.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imagini din satelit cu podul Kerci arată că Ucraina n-ar mai avea de ce să-l atace. Rusia folosește alt traseu ca să transporte muniție

Rusia susține că a doborât șase rachete americane de tip ATACMS. Ar fi fost interceptate deasupra Crimeei ocupate

ÎPS Teodosie anunță că va aduce Lumina Sfântă de pe mare și anul acesta. Mesajul Arhiepiscopului Tomisului 

Un bărbat de 50 de ani a murit înecat în mare, în Mamaia

Partenerii noștri