Live

Cuiburi de berze distruse de zăpadă, refăcute de localnici

Data publicării:

Toate berzele sus! Este deviza unei mobilizări impresionante dintr-o localitate de lângă Tîrgu Jiu! Păsările despre care localnicii cred că le aduc noroc şi-au găsit cuiburile distruse de iarna grea. De teamă să nu îi părăsească ocrotitoarele, oamenii au pus mână de la mână şi le-au construit nişte case mai rezistente, din metal.

Două structuri metalice au fost montate pe stâlpii de iluminat cu ajutorul unei macarale. Câţiva iubitori ai păsărilor s-au implicat în această misiune, când şi-au dat seama că fostele cuiburi ale berzelor nu mai erau deloc sigure.

Daniel Pupăzan, voluntar: Era un pericol pe viitor, în cazul unui vânt puternic, furtună să-l zboare cu totul.

Odată montate pe poziţie, noile structuri au început să prindă formă şi să arate din ce în ce mai mult cu un cuib primitor.

Daniel Pupăzan, voluntar: Berzele încep să adune de pe câmpuri, din nou, crenguţe să-şi întemeieze noua familie, noua casă.

Obişnuiţi de ani de zile cu vecinele lor înaripate, localnicii s-au bucurat că le-au putut ajuta.

Cuiburile au fost distruse iarna trecută din cauza viscolului şi a zăpezii. Imediat după ce au fost montate, noile case şi-au găsit şi oaspeţii.

Localnică: Sunt vieţuitoare, suflete şi ele şi trebuie să fie protejate. Ar fi fost păcat să stea fără cuibar

Localnic: Tot satul aproape, jumătate, îs numai cuiburi de barză. Se duc prin grădini, pe câmp şi adună vreascuri şi îşi fac cuibarul.

Daniel Pupăzan, voluntar: Şi la mine a venit barza. Soţia e în luna a treia şi mă interesa foarte mult să ajut bietele înaripate.

De obicei, o pereche de berze foloseşte acelaşi cuib chiar şi câteva decenii.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Băieţelul care a fost vândut de familie şi dus în Germania a ajuns în România și plasat alături de sora sa la o asistentă maternală

Percheziții DNA la locuința și biroul vicepreședintelui Consiliului Județean Gorj în legătură cu mai multe contracte de achiziții

Percheziții la casa primarului din Gorj nostalgic după Ceaușescu. E acuzat că a folosit combustibil pe banii comunității

O femeie din Gorj a fost șantajată de doi necunoscuți. I-au cerut bani pentru a nu distribui fotografii indecente cu ea

Partenerii noștri