Live

Delir al lui Serghei Lavrov: „Acest NATO fără creier a mers prea departe” în privința ajutorului dat „regimului neo-nazist de la Kiev”

Data actualizării: Data publicării:
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei. Foto: Profimedia Images

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că „acest NATO fără creier a mers prea departe” în ceea ce privește deciziile referitoare la Ucraina. Lavrov a făcut astfel trimitere la o declarație făcută în 2019 de președintele francez Emmanuel Macron, care a apreciat la acel moment că „NATO e în moarte cerebrală”. Comentariul lui Lavrov a fost făcut în cadrul unei reuniuni politice a partidului Rusia Unită, condus de Vladimir Putin, informează agenția rusă Tass.

„Macron, la un moment dat, a spus despre Alianța Nord-Atlantică că este în moarte cerebrală. Judecând după cum acest bloc (militar) toaletează regimul neo-nazist de la Kiev, boala s-a deteriorat prea mult deja”, a spus Lavrov.

Conform ministrului rus de Externe, SUA și aliații americanilor sunt responsabili de „creșterea periculoasă a tensiunilor la nivel global”, din moment ce Occidentul furnizează în continuare arme Ucrainei.

Recent, Kievul a prezentat noua listă de arme pe care vrea să le primească din Occident, În capul listei se află noi sisteme de apărare antiaeriană pe fondul temerilor că Vladimir Putin va intensifica atacurile împotriva țintelor civile în timp ce liniile sale de pe front se prăbușesc.

Conform Politico, strategia americanilor are două obiective: să îndeplinească cerințele Kievului și să asigure un flux de arme constant pentru următorii ani. SUA mai poartă discuții în secret cu Ucraina și cu industria de apărare cu privire la înarmarea armatei ucrainene cu baterii Patriot și avioane de luptă F-16.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Maia Sandu pledează la Bruxelles pentru fonduri alocate în viitorul buget al UE: R. Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall

Stoltenberg spune că „nu e prea târziu” pentru ca Ucraina să câştige războiul. Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

Jens Stoltenberg, vizită neanunțată la Kiev. Șeful NATO i-a promis lui Zelenski că livrările de arme către Ucraina vor crește

Rusia susține că a cucerit încă un sat lângă Avdiivka. Armata ucraineană se teme de o ofensivă puternică în săptămânile următoare

Partenerii noștri