Live

Deputatul Alexandru Muraru propune legalizarea radarelor fixe în localități pentru „calmarea traficului și siguranță în trafic”

Data actualizării: Data publicării:
Deputatul Alexandru Muraru propune legalizarea radarelor fixe în localități pentru „calmarea traficului și siguranță în trafic”.

Liderul PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru propune legalizarea radarelor fixe în localități pentru „calmarea traficului și siguranță în trafic”. „Avem nevoie de întărirea legislației”, scrie acesta pe Facebook, după tragedia de la Iași, în urma căreia patru angajaţi ai primăriei Iași au fost omorâți de o șoferiță în timp ce efectuau lucrări în timpul nopții.

Alexandru Muraru: „Tragicul accident în care au murit 4 angajaţi ai societăţii Citadin din subordinea Primăriei Municipiului Iași în timp ce efectuau lucrări în timpul nopții de o șoferiță care se deplasa cu viteză prin oraș confirmă, încă o dată, că viteza mare cu care șoferii circula în orașele României este o realitate pe care trebuie să o combatem cu măsuri legislative ferme.

Avem nevoie de întărirea legislației în sensul introducerii de măsuri de calmare a traficului, de creștere a sentimentului de siguranță în trafic. O soluție este legalizarea radarelor fixe.

În anul 2016 s-a stopat utilizarea ultimului radar fix de pe drumurile din România, proces care începuse încă din 2009. Prima tentativă de monitorizare video a circulației rutiere în țara noastră a eșuat din mai multe motive, cel mai important fiind lipsa unui cadru legal de funcționare, motiv pentru care mult amenzi au fost anulate de către instanțe.

De asemenea, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea si Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a anulat în justiţie unele contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu au respectat procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

Accidentul din Iași a avut loc în Păcurari, o zonă unde, mai ales pe timpul nopții se circulă cu viteză foarte mare.

Consider că sistemele video de monitorizare ar trebui să fie instalate cu prioritate în așa-numitele „puncte negre”, cum este Șos. Păcurari din Municipiul Iași sau Șoseaua Nicolina, adică zonele de drum în care au loc multe accidente rutiere.

În toate țările din lume, instalarea radarelor fixe a condus la scăderea numărului de accidente și creșterea siguranței în trafic.

Împreună cu Ministrul de Interne, Lucian Bode vom identifica soluțiile pentru a schimba legislația astfel încât să existe cadru legal pentru instalarea radarelor fixe în orașe”.

Citiți și:
Șoferița beată care i-a ucis pe cei 4 muncitori la Iași a fost arestată. Vecini: „Era zâmbăreață, așa. S-a urcat la volan și a plecat”

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cifre concrete: Cum 4.5 milioane de locuitori din Regiunea de Nord-Est au beneficiat de pe urma apartenenței la Uniunea Europeană

Două transporturi ilegale de lemne au fost descoperite de polițiști din elicopter. Aparatul de zbor supraveghea traficul din Brașov

Ce a făcut și ce trebuie să mai facă România pentru Republica Moldova

Noi norme rutiere în UE. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor

Partenerii noștri