Live

Cum se vor vaccina profesorii, începând de miercuri. Valeriu Gheorghiță a explicat procedura

Data actualizării: Data publicării:
Profesorii vor fi programați pentru vaccinare de către o persoană responsabilă din unitatea de învățământ. Foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti COVID-19 a explicat marți care va fi procedura de vaccinare a personalului din învățământ. Valeriu Gheorghiță a precizat că în București și în majoritatea județelor vor fi administrate două tipuri de vaccin începând de mâine, urmând ca în zilele următoare să fie administrate primele doze și în celelalte județe.

„Procesul de vaccinare al personalului din învățământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea județelor, inclusiv București, și va continua joi cu alte 14 județe, din 26 februarie cu două județe, iar pe 1 martie în ultimele trei județe. Perioada de vaccinare durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze”, a spus medicul militar într-o conferință de presă.

„Estimăm aproximativ 60.000 de persoane. 42.000 de persoane sunt deja vaccinate din rândul personalului din învățământ, iar 120.000 sunt deja programate”, a precizat el.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că profesorii vor fi imunizați cu două tipuri de vaccin: „Oxford/AstraZeneca până în vârsta de 55 de ani inclusiv, acolo unde nu se identifică contraindicații, și Pfizer/BioNTech la persoanele de peste 55 de ani, exceptând cazurile când se identifică contraindicații”, a subliniat el.

Medicul a mai spus că programarea la vaccin nu se face în platforma informatică, fiind înctocmite liste în unitățile de învățământ, care vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene, care le vor înainta către DSP-uri.

„Beneficiarii vor fi anunțați prin intermediul ISJ-urilor și a conducătorilor unităților de învățământ”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Profesorii vor fi vaccinați în majoritatea cazurilor „în locațiile puse la dispoziție de Ministerul Educației”, iar în județele unde nu au fost „locații potrivite”, vaccinarea va fi făcută în „alte spații din centrele de vaccinare care nu erau puse în activitate”.

El a dat ca exemplu Bucureștiul, unde au fost deschise 22 de centre cu fluxuri separate, în funcție de tipul de vaccin administrat.

Editor : G.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Medic de familie trimis în judecată pentru falsificarea a 926 de certificate de vaccinare anti-COVID. Câți bani a primit cadrul medical

Un bebeluş de 2 luni a murit din cauza COVID-19

Rafila: Se pare că începând cu luna octombrie vom fi în posesia vaccinului anti-COVID adaptat tulpinilor circulante

Un al 7-lea val de COVID ar putea veni în toamnă, spune Alexandru Rafila

Partenerii noștri