Live

Judecătorii au stabilit că o elevă căreia i-a sunat telefonul în timpul bacalaureatului nu a fraudat. Ea susţine azi examenul

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Agerpres

După ce a fost acuzată de tentativă de fraudă și a fost eliminată din Bacalaureat, o adolescentă din Alba Iulia s-a întors astăzi, în sala de examen. Fata a obținut dreptul de a susţine bacalaureatul după ce a dat în judecată Inspectoratul Școlar și a câștigat.

Fraudele la Bacalaureat se pedepsesc cu interdicție de înscriere pentru o perioadă de doi ani.

Eleva de la Liceul „Regina Maria” din Alba Iulia susţine astăzi prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, după ce în sesiunea de vară a fost eliminată de la proba orală la limba engleză.

Deşi ISJ a decis că tânăra nu va mai putea da bacalaureatul doi ani de zile, fiind acuzată de fraudarea examenului, aceasta a contestat în instanţă şi a avut câştig de cauză.

Magistraţii au spus că există anumite dubii cu privire la acuzaţii, deoarece fata a uitat telefonul în buzunarul din spate din cauza emoţiilor. Eleva susţine că, deşi era programată la ora 17, colegii au anunţat-o să vină mai repede, la ora 12, deoarece nu s-au prezentat toţi candidaţii, iar comisia trebuie să aştepte.

În plus, au motivat magistraţii, telefonul putea fi văzut de oricine şi faptul că a sunat, deci nu era pe silenţios, arată că tânăra nu a încercat să fraudeze examenul.

Editare Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Probele de competență de la Bacalaureat ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului. Anunțul ministrului Educației

Luni ar urma să înceapă înscrierea la Bacalaureat. Anunțul Ministerului Educației

Cum a dat Nicolae Ceaușescu bacalaureatul la 47 de ani. Ce subiecte i-au picat la limba română și la matematică

Schimbări în examenul de Bacalaureat: Apare bacul tehnologic și se introduce o probă de competențe de bază

Partenerii noștri