Live

Filmul jafului de 175.000 de lei de la Castelul Corvinilor. Camera de supraveghere și lungul șir de ghinioane care l-au dat de gol pe Gabriel Gal

Data actualizării: Data publicării:

Ies la iveală noi detalii în cazul tânărului care reușit să spargă casa de bilete a Castelului Corvinilor și să plece cu nu mai puțin de 175.000 de lei. O cameră de supraveghere a suprins momentul furtului, iar întreg filmul a fost refăcut cu ajutorul polițiștilor, pe baza declarațiilor martorilor, scrie adevărul.ro

Gabriel Gal, în vârstă de 31 de ani, zis Chucky, a fost condamnat la trei ani și sașe luni de închisoare, pentru furt calificat, în dosarul în care a fost acuzat că a furat încasările din mini-vacanța de 1 Mai 2017, realizate de Castelul Corvinilor. Din fericire, prejudiciul în valoare de 175.000 de lei a fost recuperat în totalitate. Decizia magistraților nu este însă definitivă. Momentan, dosarul se află la Curtea de Apel Alba Iulia.

Casa de bilete a Castelului Huniazilor nu este dotată cu gratii. Așa se explică cum Gal a putut să ajungă la lada din carton în care se aflau banii. În momentul jafului, paznicul se afla la etajul doi al castelului, unde are o cameră amenajată cu utilități și televizor. Acesta nu a sesizat nicio activitate suspecta la poartă.

Camera de supraveghere de la intrarea în castel nu a fost funcțională în momentul jafului, însă bărbatul a fost surpins de camera amplasată pe tavanul casei de bilete. Acesta a forțat un geam până l-a sprat, a deschis ușa, a luat banii, i-a băgat într-un hanorac și a șters amprentele cu o cârpă.

De aici, Gal s-a îndreptat spre fântâna din curtea din spate a castelului. A sărit de pe zidul de aici, de la o distanță de aproximativ 5 metri. Aici începe lungul șir de ghinioane care l-a dat de gol pe bărbat. În aterizare și-a luxat glezna stângă și și-a fracturat piciorul drept. A reușit să se târască până la o casă din apropierea castelului, traversând râul Zlaști prin apă. Aici a strigat după ajutor, iar un localnic i-a chemat un taxi. 

Taximetristul l-a găsit pe bărbat întins pe jos și a observat că este ud și murdar pe picioare. A crezut că este beat și a plecat. Gal a sunat din nou la compania de taxi, fiind refuzat încă o dată. Apoi, localnicul a sunat la 112 și Gal a fost preluat de o salvare. La spital i-a oferit 4.000 de lei unei asistente. La perchezițiile care au avut loc chiar în secția de Ortopedie, s-au mai găsit 1.800 de lei asupra lui.

Paznicul a constatat jaful în jurul orei 5.30, când a coborât pentru că i se făcuse rău și îi curgea sânge din nas.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Papa Francisc a vizitat Veneția, fiind prima sa călătorie de la începutul anului din cauza problemelor de sănătate

„Aveți grijă la carnea tocată și la bere”. Avertismentul ANPC pentru români înainte de 1 Mai

Un bărbat a fost condamnat la 1 an şi 9 luni de închisoare cu executare pentru uciderea unui câine

„Timid și fără chef de dans”. Cum încearcă Ionel Arsene să scape de extrădare: Gândul de a mă întoarce la România mă blochează mental

Partenerii noștri