Live

Un bărbat a murit după ce a fost surprins de un incendiu de vegetaţie scăpat de sub control

Data publicării:
ISU reaminteşte că este interzisă arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, indiferent de forma de proprietate a terenului.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani a fost găsit mort, sâmbătă, în zona unui incendiu de vegetaţie uscată produs între localităţile Dumbrăviţa şi Perişor din judeţul Bistriţa-Năsăud, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

La caz au intervenit un echipaj de pompieri, serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă al comunei Spermezeu şi un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud.

„Din păcate, în apropierea focarelor a fost găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani, decedat. Intervenţia este în dinamică”, a transmis ISU.

ISU Bistriţa-Năsăud reaminteşte că este interzisă arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, indiferent de forma de proprietate a terenului, potrivit Agerpres.

Nerespectarea prevederilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Pompierii bistriţeni, prin Inspecţia de Prevenire şi structurile operative ale inspectoratului, vor continua să monitorizeze zonele agricole în acest sfârşit de săptămână, dar şi în perioada următoare, când se anunţă temperaturi ridicate, peste valoarea medie specifică acestei perioade. 

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Reghecampf, plângere penală și acuzații către soție: susține că i-au dispărut bunuri de peste 600.000 de euro! Primele reacții

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un șofer a încercat să traverseze cu mașina râul Bistrița, dar a rămas împotmolit în mijlocul apelor

Un bărbat din Neamț a murit după ce un copac a căzut peste el

Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant

Un bărbat a fost găsit mort într-un parc din București

Partenerii noștri