Live

Încă un român mort în Afganistan, în urma noului atac terorist, de astăzi. Momentul exploziei

Data actualizării: Data publicării:

Un militar român a fost ucis în atacul terorist care a avut loc în această dimineață în Kabul. Este al doilea român mort în decurs de câteva zile. Informația a fost confirmată de ministrul Apărării, Gabriel Leș, pentru Digi24.ro. Atacul, care s-a soldat cu 5 morți, a fost revendicat de talibani.

O nouă explozie puternică s-a produs joi în centrul capitalei afgane Kabul, în apropierea cartierului general al NATO şi a unor birouri guvernamentale.

Aceasta a fost revendicată de militanții talibani. Atentatul sinucigaş cu maşină-capcană din Kabul a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO şi s-a soldat cu cel puţin 5 morţi şi 35 de răniţi.

Viorica Dăncilă a transmis condoleanțe familiei soldatului român care a murit.



Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că sediul agenţiei de spionaj afgane a fost ţinta atacului şi că explozia s-a produs când un convoi de forţe străine trecea prin zonă, potrivit Agerpres.

Deflagraţia a fost provocată de un minibus încărcat cu explozibili care a sărit în aer în jurul orei locale 10:10 (05:40 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Un purtător de cuvânt al agenţiei de spionaj afgane a declarat că ţinta a fost un punct de control.

Atacul se produce în plin proces de negocieri între SUA şi talibani.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

CNN: O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

Atacul dintr-o biserică din Sydney, în care un episcop a fost înjunghiat de un adolescent, a fost un "act terorist" (Poliție)

Atac armat la un mall din Sydney. Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane și a fost împușcat de polițiști. Cel puțin 6 morți

Partenerii noștri