Live

Încep lucrările de consolidare la Pasajului Unirii. Circulația se oprește temporar

Data publicării:
Încep lucrările de consolidare la Pasajului Unirii. Circulația se oprește temporar. Foto: Brigada Rutieră București

Sectorul 4 al Municipiului București anunță că circulația rutieră în Pasajul Unirii va fi oprită temporar marți seara, 17 mai a.c., în intervalul orar 23:30 – 05:00, anunță Primăria Sectorului 4.

Măsura se aplică în vederea începerii, în mai puțin de două luni de zile, a lucrărilor de reabilitare și punere în siguranță a pasajului, fapt pentru care o echipă de experți va inspecta construcția în vederea stabilirii măsurilor și intervențiilor necesare consolidării acesteia.

Construit în anii 1986-1987, Pasajul Unirii a primit un verdict îngrijorător încă din anul 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat faptul că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare și prezintă deficiențe serioase la structura de rezistență care pun în pericol viața a sute de mii de oameni din Sectorul 4 și nu numai, arată un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Pentru remedierea în regim de urgență a problemelor de siguranță constatate, la începutul acestui an, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului București, pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4, care a demarat de îndată procedurile premergătoare punerii în siguranță a întregii zone prin care trec zilnic zeci de mii de mașini.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Weekend cu restricții de trafic în București: Ce străzi vor fi închise

Podul Grant se redeschide pe 31 martie. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Un motociclist a intrat în peretele Pasajului Unirii din București. Traficul a fost restricționat

Statul la stat. Cel mai mare parc construit în ultimii 30 de ani în București-Ilfov stă închis la 4 ani de la startul lucrărilor

Partenerii noștri