Live

Incredibilele aventuri ale Vioricăi Dăncilă în SUA: ne împrumutăm cu 500 milioane de euro, dar vom putea zbura până la Jersey City

Data actualizării: Data publicării:
Foto: gov.ro

România se va împrumuta cu jumătate de miliard de euro de la Banca Mondială (BM), după întâlnirea de la New York, avută între premierul Viorica Dăncilă cu reprezentanții BM, la finalul căreia a fost semnat un Acord de împrumut care vizează creșterea accesului cetățenilor români la servicii de asistență medicală, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Acordul de împrumut a fost semnat între Eugen Teodorovici din partea României și în numele Băncii Mondiale de către Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria.

Imaginile difuzate de Guvernul României ni-l prezintă pe ministrul român al Finanțelor, Eugen Teodorovici, zâmbind în momentul semnării împrumutului de 500 de milioane de euro.

Foto: gov.ro

„Am avut astăzi, la New York, o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale, în cadrul căreia a fost semnat Acordul destinat creșterii accesului cetățenilor români la servicii de asistență medicală primară și promovării serviciilor medicale preventive”, precizează Viorica Dăncilă într-o postare pe Facebook.

Programul ar viza, conform spuselor premierului, creșterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie și îmbunătățirea eficienței cheltuielilor din sectorul sanitar.

„Astfel, românii din zonele izolate sau mai greu accesibile vor avea acces mai facil la servicii de sănătate, la stabilirea diagnosticului în faza incipientă, la tratament corect și la o mai bună îngrijire”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Redactor web: Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Viorica Dăncilă, nemulțumită de Ramona Mănescu: „A lucrat împotriva premierului. E momentul să spun adevărul”

Ilan Laufer demisionează din Guvern, pentru că Viorica Dăncilă nu l-a luat și pe el în SUA

Vizita premierului Dăncilă în SUA: gafe și costuri diplomatice - analiza lui Cristian Diaconescu

Primul oraş din lume care va lucra direct cu Banca Mondială e din România

Partenerii noștri