Live

Augustin Lazăr: „Nimeni nu poate dormi liniștit dacă are un mandat de executare, chiar dacă se află la mii de km”

Data publicării:

Nimeni nu poate dormi liniştit dacă are o condamnare definitivă, indiferent la câte mii de kilometri de ţară s-a refugiat. Avertismentul vine de la procurorul general al României, Augustin Lazăr, care a acordat un interviu în exclusivitate pentru Digi24. Declarațiile sale vin în contextul în care mulţi acuzaţi au plecat din România şi au lăsat în derulare procese care se apropie de verdict.

Nimeni, dacă pleacă undeva, nimeni nu se poate asigura că a scăpat de a răspunde penal, de a executa o pedeapsă care a fost dată de o instanță din România. Nu are unde să fugă. Vedeți că trăim într-o lume foarte globalizată, în care există o cooperare judiciară internațională formidabilă, în care cererile de comisie rogatorie se trimit pe net, imediat, mandatele de executare a pedepselor sunt comunicate instant la autoritatea judiciară competentă. Există cooperare între toate organele judiciare din lume, nimeni nu poate dormi liniștit pe perna lui dacă are un mandat de executare, chiar dacă se află la mii de kilometri de România”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Augustin Lazăr, despre brățările dacice: „Comunitatea ştiinţifică serioasă nu are niciun fel de dubii cu privire la autenticitatea lor”

Procurorul general îi cere preşedintelui Iohannis aviz pentru urmărirea penală a lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei

Criză de personal în justiție: În 2023 au ieșit la pensie 165 de procurori și doar 10 parchete mai funcționează cu schema completă

Atentat cu bombă asupra coloanei oficiale a procurorului general al Bulgariei. Asasinii au folosit 3 kilograme de explozibil

Partenerii noștri