Live

Avocații, notarii și executorii judecătorești, ajutați de guvern. Pot cere amânarea chiriilor și a facturilor la utilități

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

Guvernul a aprobat, luni, o hotărâre prin care stabilește norme pentru amânarea obligaţiei de plată a facturilor la utilităţi şi chirie pentru avocaţi, notari publici şi executori judecătoreşti pe perioada stării de urgenţă, a anunțat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„A fost adoptată o hotărâre de guvern pentru implementarea normelor de aplicare a prevederilor din OUG 29 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare. În speţă, vorbim despre exceptarea unor profesii pe perioada stării de urgenţă de la plata utilităţilor şi a chiriei, amânarea obligaţiei de plată a acestor facturi pentru profesiile din domeniul juridic care sunt obligate să nu-şi întrerupă activitatea în această perioadă, respectiv avocaţi, notari publici şi executori judecătoreşti”, a declarat Ionel Dancă la finalul şedinţei de guvern.

Starea de urgență a redus drastic activitatea în instanțe, iar avocații, dar și notarii și excutorii judecătorești resimt asta în activitatea lor. Mulți și-au redus complet activitatea, ceea ce înseamnă că și veniturile lor sunt zero.

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iohannis sesizează Curtea Constituțională în cazul Legii privind executorii judecătorești

Avocații care au obținut anularea pachetului salarial "excesiv" al lui Musk de la Tesla cer onorarii record de 6 miliarde de dolari

Cătălin Cherecheș încearcă să scape de condamnarea de 5 ani de închisoare. Ce spune avocatul lui

Doi notari au fost trimişi în judecată de DNA după ce au eliberat certificate false de moştenitor

Partenerii noștri