Live

Cererea de promovare a L. C. Kovesi, respinsă. Cum îi va fi afectată cariera

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul Superior al Magistraturii a refuzat cererea Laurei Codruţa Kovesi de înaintare în grad. Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a solicitat să-i fie recunoscut gradul profesional pentru Parchetul General, însă nu a venit în faţa secţiei pentru procurori a CSM.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au invocat o lege conform căreia magistraţii pot înainta în grad doar prin concurs. Acesta este motivul pentru care secţia de procurori a respins astăzi solicitarea Laurei Codruta Kovesi, care a trimis consiliului doar o simplă cerere.

În momentul de faţă, fosta şefă a DNA are gradul de procuror la Parchetul de pe Lângă Tribunal şi îşi dorea să avanseze la gradul specific Parchetului General, acolo unde a fost delegată de Augustin Lazăr din data de 11 iulie 2018.

Decizia CSM o poate afecta pe fosta şefă DNA. Dacă nu obţine gradul profesional necesar pentru Parchetul General, atunci ea poate să fie mutată la o unitate de Parchet inferioară.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Băsescu, despre justiția din mandatul lui Kovesi: La vilele SRI cred că se discutau dosare. Am aflat de la televizor despre întâlniri

Ilie Bolojan dezminte că ar susține-o pe Laura Codruța Kovesi la alegerile prezidențiale

Simona Bucura-Oprescu, întrebată pe cine alege dintre Şoşoacă și Kovesi: Oh, Dumnezeule! Aş prefera să fie întrebare fără răspuns

Alina Gorghiu: România colaborează bine cu Parchetul European și e deschisă la extinderea competențelor acestuia

Partenerii noștri