Live

CSM a avizat pozitiv ordonanța de urgență privind propunerile pentru Parchetul European

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ordonanţa de urgenţă prin care Ministerul Justitiei va propune trei magistraţi pentru funcţia de procuror european din partea României a primit aviz de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Membrii CSM recomandă însă o serie de modificări ale actului normativ care prevede organizarea unor interviuri în fața unei comisii conduse de Tudorel Toader pentru întocmirea listei cerute de Consiliul Uniunii Europene până la finalul lunii martie.

Mai exact, Consiliul recomandă să se renunţe la vechimea minimă de 15 ani în profesie şi la gradul profesional maxim, condiţii impuse prin propunerea legislativă.

Fiecare dintre cele 22 de state care vor participa la proiectul Parchetului European va avea câte un procuror european în colegiul instituţiei.

Parchetul va fi condus de un procuror-şef european, funcție la care candidează Laura Codruța Kovesi, selectat printr-o procedură separată.

Sursa: Digi24

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Motivul halucinant pentru care o judecătoare din Iași a amânat zeci de procese într-o singură zi. CSM a cerut anchetarea ei

Dosarul accidentului de la 2 Mai: CSM a respins propunerea de suspendare din funcție a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu

Scenă bizară la CSM, unde se discută propunerea de suspendare a judecătoarei care cerea buletinul victimelor accidentului din 2 Mai

Guvernul va putea emite ordonanțe în vacanța parlamentară. Proiectul a fost adoptat

Partenerii noștri