Live

De ce a apelat DIICOT la FBI pentru profilul psihologic al lui Gheorghe Dincă

Data actualizării: Data publicării:
Felix Bănilă, șeful DIICOT. Foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a explicat de ce a apelat la FBI pentru un profil psihologic al lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal.

Este vorba despre solicitarea unei opinii secundare, o a doua opinie, pentru a ne forma convingerea cu privire la sinceritatea inculpatului”, a spus Felix Bănilă.

Declarația vine după ce procurorii au anunțat că au făcut o solicitare la FBI pentru asistență în privința profilului psihologic și comportamental al lui Gheorghe Dincă.

De asemenea, DIICOT a cerut asistență de la FBI și pentru analiza în privinţa ADN-ului Luizei Melencu, una dintre presupusele victime ale lui Gheorghe Dincă.

Bănilă a explicat că este vorba despre o analiză pe care INML nu este omologat să o efectueze – extragere de ADN mitocondrial.

Nu este vorba despre lipsă de încredere în institutul nostru”, a spus Felix Bănilă.

Procurorii DIICOT au găsit, în data de 5 august, un sac cu oase şi cenuşă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că şi-a ascuns urmele. Principalul suspect al crimelor din Caracal a susţinut, la acel moment, că este vorba despre rămăşiţele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeaşi zi în care a sechestrat-o.

Însă INML a precizat, în urma analizelor, că nu a putut fi stabilit ADN-ul din rămăşiţe, deoarece oasele erau calcinate excesiv, de aceea procurorii au cerut o nouă expertiză.

DIICOT a cerut, marţi, mamei Luizei, noi probe ADN, însă aceasta a refuzat procedura. Procurorii vor discuta din nou, mâine, cu Monica Melencu, despre recoltarea de probe biologice.

Mama victimei a fost invitată pentru mâine și nu pentru astăzi la sediul Direcției pentru a stabili cu dumneaei dacă este sau nu este de acord pentru a i se recolta probe biologice. După cum bine știți, o instanță de judecată, instanța competentă, a autorizat efectuarea unei astfel de proceduri pentru a obține probe de comparație și colegii mei vor proceda conform procedurii penale în raport și de atitudinea pe care o va avea dumneaei la momentul la care i se va solicita consimțământul”, a spus Felix Bănilă.

Editor web: Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cetăţean străin, reţinut după ce a fost prins în Bucureşti cu trei kilograme de cocaină, droguri pe care intenţiona să le vândă

Statul vinde maşini de lux în valoare totală de peste 800.000 de euro, confiscate de la o grupare infracțională

Procesul fraților Tate poate începe. Tribunalul Bucureşti a respins excepțiile formulate de inculpați

Fost discipol al lui Gregorian Bivolaru, ridicat de procurori. Racola fete pentru videochat, spunând că face „evoluție spirituală”

Partenerii noștri