Live

În timpul moţiunii contra sa, Tudorel Toader era pe Facebook. Fotografia pe care a postat-o

Data publicării:
Tudorel Toader, ministrul Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus marţi, în finalul intervenţiei sale din Camera Deputaţilor, unde s-a dezbătut moţiuna depusă de opoziţie împotriva sa, că un om poate sta pe nedrept închis câţiva ani, dar statul nu poate spune că a fost o greşeală, pentru că este invocat tot timpul principiul independenţei justiţiei.

„Vreau să vă reamintesc următorul lucru şi dacă mergeţi pe minima empatie, îmi daţi dreptate: gândiţi-vă la ăia de erau pe Ştirbei Vodă puşi în lumina reflectoarelor, au stat ani de zile în puşcărie apoi li s-a spus că fapta nu există. Îi spui omului că a stat o noapte, o lună, un an, şapte ani în puşcărie degeaba, dar noi spunem independenţa justiţiei, nu putem spune că s-a greşit, să meargă la CEDO”, a declarat Toader în Parlament.

El a adăugat că îşi asumă rolul de a dezvolta ceea ce este bun, dar trebuie observate şi lucrurile mai puţin bune.

„Care este rolul pe care mi-l asum? Acesta de a susţine, de a dezvolta ceea ce e este bun, dar să nu ne facem că nu vedem lucrurile mai puţin bune sau chiar alea rele, să nu ne sustragem de la a ne îndeplini obligaţia de apărare a drepturilor şi libertăţilor fundamnetale”, a explicat Toader.

Ministrul a spus că rămâne deschis dialogului interinstituţional pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru rezolvarea problemelor din justiţie.

„Nimeni nu deţine monopolului adevărului absolut, avem acelaşi interes comun: stat de drept, drepturi şi libertăţi fundamentale, racordarea la marea familie europeană”, a concluzionat Toader.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, iniţiată de USR şi PNL, a fost citită marţi în plenul Camerei Deputaţilor. Opoziţia îi cere demisia ministrului, caracterizându-l drept „un ministru de nota 4”. În timpul şedinţei de plen, ministrul a distribuit pe Facebook o fotografie cu fiul său Teodor şi cu partenera acestuia.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul criptic al lui Tudorel Toader în ziua moțiunii și a CEx-ului PSD

Senatorii s-au răzgândit. Moțiunea împotriva lui Tudorel Toader se votează astăzi

Moțiunea împotriva lui Tudorel Toader a fost amânată din nou

Liviu Dragnea: „Se pare că PSD nu-l mai asumă” pe Tudorel Toader

Partenerii noștri