Live

Liviu Dragnea, citat din nou la Tribunalul Bucureşti, pentru o cerere de eliberare de îndată

Data actualizării: Data publicării:
Liviu Dragnea, la instanta. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Liviu Dragnea este citat din nou la instanța de judecată, unde a cerut eliberarea din arest. Fostul lider PSD va ajunge în fața Tribunalului București, unde la începutul anului a deschis unul dintre cele patru procese în care contestă condamnarea pe care o execută la penitenciarul Rahova.

Este a treia citaţie pe care Dragnea o primeşte pentru prezenţa la Tribunalul Bucureşti în acest proces pe care el l-a iniţiat. La primul termen, apărarea a cerut schimbarea judecătorului de caz pentru un protest susţinut de acesta şi legat de modificarea legilor justiţiei. La al doilea termen avocaţii lui Dragnea nu au venit, iar el a refuzat să fie reprezentat de alţi apărători.

Este vorba despre o contestaţie la executare, procedură iniţiată de avocaţii lui Dragnea la începutul anului, care urmăreşte eliberarea de îndată a acestuia.

Sunt invocate implicaţii pe care o decizie a CCR referitoare la completurile specializate de la instanţa supremă i se va aplica inclusiv lui, deşi a fost condamnat definitiv înainte de pronunţarea hotărârii respective.

Procesul a fost amânat în 12 februarie, pe motiv că Liviu Dragnea nu a putut fi reprezentat de niciunul dintre cei doi avocati pe care i-a ales.

În 30 ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins o contestaţie la executare formulată de fostul lider social-democrat Liviu Dragnea împotriva condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea le-a spus atunci judecătorilor că stă nevinovat de 8 luni la închisoare și că a fost condamnat de un complet constituit fără respectarea legii.

Cu toate că în presă s-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare, dacă voiam, puteam sa plătesc un preț, dar n-am vrut compromisuri. Și eu am dreptul la proces”, a spus el.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția copilului Teleorman.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Procesul fraților Tate poate începe. Tribunalul Bucureşti a respins excepțiile formulate de inculpați

Motivul halucinant pentru care o judecătoare din Iași a amânat zeci de procese într-o singură zi. CSM a cerut anchetarea ei

Curtea Supremă a SUA ar putea să respingă cererea lui Trump de a beneficia de imunitate în procesul penal de la Washington

Harvey Weinstein scapă de condamnarea pentru viol din 2020

Partenerii noștri