Live

CFR a fost amendată cu 75.000 de lei din cauza unui accident feroviar în care o femeie și-a pierdut o mână

Data actualizării: Data publicării:

CFR a fost condamnată definitiv să plătească o amendă penală de 75.000 de lei în urma unui accident feroviar de acum cinci ani, în urma căruia o femeie și-a pierdut mâna stângă. De asemenea, compania a fost obligată să-i plătească daune în valoare de 400.000 de euro. Decizia a fost luată duminică de Curtea de Apel Alba Iulia.

Decizia în primă instanță a Judecătoriei Hațeg amenda penal Compania Națională Căi Ferate CFR SA cu 1,2 milioane de lei, însă, în urma apelului, suma a fost redusă la numai 75.000 de lei de către Curtea de Apel Alba Iulia.

Prin sentința penală nr. 21/04.03.2019 a Judecătoriei Hațeg, Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R." S.A. a fost condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă la 1.200.000 lei amendă (5.000 lei x 240 de zile amendă). De asemenea, instanța a aplicat inculpatei pedeapsa complementară a afișării în extras a hotărârii definitive de condamnare, respective a dispozitivului acesteia, în toate stațiile C.F.R. de pe teritoriul țării, pentru o perioadă de trei luni”, se arată într-un comunicat publicat luni dimineață de Ministerul Public.

Accidentul feroviar a avut loc la data de 14 septembrie 2014, în stația de cale ferată Subcetate, din județul Hunedoara. În urma acestuia, unei femei i-a fost amputat membrul superior stâng.

Din probatoriul administrat în dosar a reieșit că accidentul s-a produs ca urmare a lipsei indicatoarelor de orientare a călătorilor, care să permită identificarea peroanelor și a platformelor corespunzătoare fiecărei linii de cale ferată și pe care compania era obligată să le monteze .

Totodată, din probe a rezultat și faptul că stația CF Subcetate nu deținea autorizație de funcționare și nu a luat măsuri specifice suplimentare de prevenire a producerii unor evenimente feroviare, funcționând ilegal.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bărbat împușcat mortal la o vânătoare organizată noaptea, în Hunedoara. Polițiștii au fost anunțați chiar de tatăl celui care a tras

CFR suplimentează numărul trenurilor în minivacanța de 1 Mai și Paște

Un tren care circula pe ruta Piteşti-Bucureşti Nord a ajuns la destinaţie cu o întârziere de 310 minute

Accident grav, cu șapte victime, în Deva. Traficul pe DN7, blocat

Partenerii noștri