Live

Lucian Onea, revocat de CSM de la DNA Ploiești

Data actualizării: Data publicării:

Secţia pentru procurori a CSM admis marţi cererea de revocare a procurorului Lucian Onea de la DNA Ploieşti, la o zi după ce Consiliul Superior al Magistraturii a respins arestarea preventivă a acestuia și a lui Mircea Negulescu, așa cum ceruse Secţia pentru investigarea magistraţilor a Parchetului General. 

Actualizare 11:30. CSM a decis revocarea procurorului Lucian Onea. Solicitarea a fost făcută de şeful interimar al DNA.


„Notă privind solicitarea de avizare a revocării domnului procuror Onea Lucian de la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti. 5. 927/2019”, este punctul situat pe poziţia a patra pe ordinea de zi a şedinţei de marți a Secţiei pentru procurori a CSM.

Parchetul General a anunţat, luni, extinderea urmăririi penale în cazul procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, cei doi fiind acuzaţi de mai multe infracţiuni, printre care constituirea unui grup infracţional organizat. În acelaşi dosar sunt cercetaţi alţi trei procurori şi trei ofiţeri de poliţie judiciară.

Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a transmis, joi, Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) solicitarea avizului de revocare din funcţia de procuror la DNA Ploieşti a lui Lucian Gabriel Onea, în prezent suspendat din funcţie, „întrucât acesta şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile”. De asemenea, au fost transmise cererile de încetare a activităţii la DNA Ploieşti pentru alţi trei procurori.

„Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, prin ordonanţa din 9.01.2019, au dispus extinderea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Negulescu Mircea, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, complicitate la represiune nedreaptă, inducerea în eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor justiţiei, trafic de influenţă, fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată”, au transmis, luni, reprezentanţii Parchetului General.

Potrivit acestora, Lucian Onea este cercetat pentru „constituirea unui grup infracţional organizat, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informaţiilor secrete de stat, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

„De asemenea, în cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de alţi trei procurori şi trei ofiţeri de poliţie judiciară”, a mai transmis Parchetul General.

Sursa citată precizează că „faptele cercetate vizează modul în care cei doi inculpaţi şi cei şase suspecţi au efectuat acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea lor, existând suspiciunea constituirii unui grup infracţional organizat care ar fi acţionat coordonat, în scopul comiterii infracţiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual şi uz de fals”.

Sursă: News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Motivul halucinant pentru care o judecătoare din Iași a amânat zeci de procese într-o singură zi. CSM a cerut anchetarea ei

Dosarul accidentului de la 2 Mai: CSM a respins propunerea de suspendare din funcție a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu

Scenă bizară la CSM, unde se discută propunerea de suspendare a judecătoarei care cerea buletinul victimelor accidentului din 2 Mai

CSM îi acuză pe Drulă și Ghinea că prin atacurile la adresa procurorului-șef Marius Voineag au prejudiciat imaginea DNA

Partenerii noștri