Live

Klaus Iohannis: România sprijină integrarea Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei în UE. Locul lor e în familia europeană

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis spune că România sprijină „pe deplin” integrarea Ucrainei, a Republicii Moldova și a Georgiei, la UE. Declarația vine după ce Ucraina, aflată sub invazia Rusiei, a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană.

„România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum și a Republicii Moldova și a Georgiei, la Uniunea Europeană”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

„Locul acestor parteneri ai UE este în familia europeană, iar România va face tot posibilul ca acest lucru să devină realitate”, a continuat șeful statului.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat luni cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană chiar în timpul negocierilor ruso-ucrainene din Belarus. Zelenski a spus că țara ar trebui să fie primită în Uniunea Europeană în procedură de urgență.

Președinții din opt state ale Uniunii Europene au cerut, luni, acordarea imediată a statutului de țară candidată pentru Ucraina și deschiderea negocierilor de aderare a acesteia la blocul european, potrivit unei scrisori deschise.

„Noi, preşedinţii statelor membre UE: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia credem cu tărie că Ucraina merită să primească imediat o perspectivă de aderare la UE”, se arată în scrisoare.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scholz, după ce a dat undă verde Ucrainei să atace teritoriul Rusiei cu arme germane: Decizia nu va contribui la o escaladare

Ucraina, prima adversară a României la EURO, a făcut egal cu Germania, în amicalul jucat la Nuremberg

Viktor Orban anunță că îl susține pe Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general al NATO

Olanda permite Ucrainei să folosească avioanele F-16 pe care i le va dona în atacuri asupra ţintelor militare în Rusia

Partenerii noștri