Live

Liderul senatorilor PNL: Orlando, te avertizez! Oprește tunul pe care vrei să-l dai pe ultima sută de metri!

Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS Octav Ganea

Liderul grupului PNL la Senat Florin Cîțu spune că ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici vrea să mai dea un tun pe ultima sută de metri, prin adoptarea unei hotărâri de Guvern prin care va aloca bani primarilor PSD. El a precizat că vor stopa aceste măsuri când partidul va ajunge la guvernare.

„Orlando, te avertizez! Oprește tunul pe care vrei să-l dai pe ultima sută de metri, prin HG-ul care dă bani primarilor PSD. Mai este puțin și vei răspunde pentru tot! Oprește jaful din bugetul public! Și oricâte bombe ai plasat tu în buget, îl vom închide! Eu ți-am mai zis #CarteaNuAOmoratPeNimeni #NuLuamPrizonieri”, a scris Florin Cîțu, vineri, pe Facebook.

Ședința de Guvern are loc, vineri, începând cu ora 11.00. Deși nu apare pe ordinea de zi, Viorica Dăncilă a anunțat că vineri va fi adoptată și rectificarea bugetară pe anul 2019.

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a afirmat, însă, luni, că Executivul nu va discuta vineri o rectificare bugetară, ci o hotărâre de Guvern care va aloca primăriilor 1,4 miliarde de lei, urmând ca rectificarea bugetară de toamnă să apară la finele lunii noiembrie.

Președintele executiv al PSD a precizat că banii, prevăzuți în rectificarea bugetului din august, vor fi dați unităților administrativ-teritoriale (UAT) indiferent de rezultatul moțiunii de joi. Suma alocată acoperă o mare parte din cheltuielile de funcționare ale primăriilor, salarii, cheltuieli sociale, precum și o parte din achizițiile de bunuri și servicii.

Moțiunea de cenzură prin care a fost retrasă încrederea în Guvernul Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Sursa: Mediafax

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Anamaria Prodan a spus de față cu Roland Gavril ce se va întâmpla dacă boxerul o va înșela! ”Toți sunt șmecheri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nou sistem informatic la Casa Națională de Pensii. Cu aplicaţia „e-Talon”, cuponul de pensie va fi emis automat în format electronic

EVERGENT Investments raportează un rezultat net de 78,12 milioane lei la 31 martie 2024

Extremistul olandez Geert Wilders anunță că a obținut un acord pentru o coaliție de guvernare, după șase luni de negocieri

Isărescu: Corecțiile fiscale nu-s ușoare. Când eram premier, cei de la MAI m-au întrebat: "Vreţi să alergăm după hoţi pe jos?"

Partenerii noștri