Live

Marcel Vela, despre demisia şefului Poliţiei Române: Este decizia corectă

Data actualizării: Data publicării:
Foto: gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că decizia lui Liviu Vasilescu de a se retrage din funcţia de şef al Poliţiei Române este corectă şi ea a fost convenită pentru a nu afecta imaginea şi credibilitatea instituţiei, scrie Agerpres.

"Este decizia corectă pe care am convenit-o astfel încât imaginea şi credibilitatea Poliţiei Române să nu fie afectate sau puse sub semnul întrebării. În urma discuţiei pe care am avut-o cu domnia sa, a achiesat să se retragă din funcţia de inspector general, precizând faptul că rămâne şi continuă munca de poliţie ca să îşi îndeplinească atribuţiile de ofiţer, lucru pe care l-am acceptat toată conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Poliţia Română are nevoie să se concentreze acum exclusiv asupra problemelor pe care le are în atribuţii, adică aplicarea cu fermitate a legii", a declarat Marcel Vela, marţi seara, la B1 tv.

El a precizat că, pentru a asigura continuitatea în actul de management al acestei instituţii a MAI, a decis ca inspectorul general adjunct chestorul de poliţie Eduard Miliţescu să continue activitatea din funcţia pe care o deţine şi să exercite temporar comanda Poliţiei Române până la numirea unui ofiţer care să preia această calitate.

Marți, Liviu Vasilescu a anunțat că se retrage din funcția de inspector general al Poliției Române, după scandalul înmormântării lui Emi Pian. Vasilescu a acuzat un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române.

"Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate", a declarat fostul chestor. 

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Număr uriaș de permise de conducere ridicate de poliție în doar 24 de ore, jumătate pentru viteză excesivă

MAI anunță că certificatele de naștere și de deces pot fi obținute și în format digital în mai multe județe

Capcanele în care cad românii care fac cumpărături online. Avertismentul Poliției Române

Val de fraude pe internet. Avertismentul Poliției Române: Au apărut „pachete infracţionale” online. Datele noastre sunt marfă pe net

Partenerii noștri