Live

Meta a început procesul prin care vrea să interzică știrile pe Facebook și Instagram, în Canada

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Meta a transmis, marți, că a început procesul prin care va interzice știrile pe Facebook și Instagram, pentru toți utilizatorii din Canada, relatează Reuters.

Decizia este o consecință a unei legislații adoptate de parlamentul canadian care ar obliga platforme precum Google și Meta să negocieze acorduri comerciale și să plătească organizațiile de presă pentru conținutul lor.

O astfel de legislație face, de asemenea, parte dintr-o tendință globală mai largă de a face firmele de tehnologie să plătească pentru știri.

„Așa cum am spus întotdeauna, legea se bazează pe o premisă fundamental defectuoasă. Și, din păcate, singurul mod în care ne putem conforma în mod rezonabil este să punem capăt disponibilității știrilor în Canada”, a declarat purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, pe platforma de socializare X.

Meta a precizat anterior că modificările aduse știrilor nu vor avea un impact asupra altor servicii pentru utilizatorii canadieni.

Google a calificat proiectul de lege drept „inaplicabil” în forma sa actuală și a declarat că încearcă să colaboreze cu guvernul pentru a găsi o soluție.

Guvernul federal a spus că proiectul de lege privind știrile online este necesar „pentru a spori corectitudinea pe piața canadiană a știrilor din mediul online” și pentru a permite organizațiilor de știri în dificultate să „obțină o compensație echitabilă” pentru știrile și linkurile partajate pe platforme.

 

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Utilizatorii site-urilor de știri din SUA sunt tot mai neimplicați pe rețelele sociale. Care este motivul

WhatsApp și Instagram au picat

Împăratul Japoniei și-a făcut cont pe Instagram. Însă primele fotografii postate nu sunt așa cum se așteptau japonezii

UE cere ca Facebook și TikTok să eticheteze postările deepfake generate cu AI, înainte de alegerile europarlamentare din iunie

Partenerii noștri