Live

Ministrul Apărării: Americanii au sosit în România. Au venit deja peste 100 de soldați

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Peste 100 de soldați americani au sosit în România, a anunțat marți ministrul Apărării. Este vorba despre specialiști care pregătesc venirea celorlalte trupe, a explicat Vasile Dîncu.

„Suntem pregătiți de multă vreme, din perspectivă logistică. Este vorba și de pregătiri specifice care se fac. În acest moment, americanii au sosit, ca să spunem așa.

Au venit deja pentru pregătiri peste 100 de soldați americani, specialiști, care pregătesc această încartiruire viitoare a trupelor, deci au sosit deja în România”, a declarat marți Vasile Dîncu.

Acesta a adăugat că alături de specialiștii români în logistică, soldații americani se ocupă în aceste zile de pregătirea sosirii în țară a celorlalte trupe.

„Asta înseamnă că nu va dura mult până vor veni și restul trupelor”, a afirmat Dîncu.

Administraţia Biden a decis săptămâna trecută transferul a aproximativ 1.000 de militari americani din Germania în România, în cadrul măsurilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO, pe fondul crizei dintre Rusia şi Ucraina.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Papa Francisc critică atitudinea SUA față de migranți: "Nebunie curată. Globalizarea indiferenței e o boală foarte urâtă"

La doar 17 ani, o fată și-a luat doctoratul în medicină

Campanie electorală plină de jigniri în SUA. Biden și Trump se insultă reciproc: „Un ratat dezechilibrat” / „Un nemernic fără margini”

Zelenski: "Partenerii noștri se tem că Rusia va pierde acest război". Cum a argumentat liderul de la Kiev această declarație

Partenerii noștri